söndag 15 juli 2012

Bloggen i siffror

Såhär på bloggens tvåårsdag tänkte jag passa på att sammanfatta lite statistik hittills.

Sökorden:
 • Colombialiv eller olika varianter (colombia liv, colombialiv blogg, annika i colombia) är den absolut vanligaste sökvägen hit.
 • Tvåa (med hästlängder från trean) kommer Ingrid Betancourt, Colombias före detta presidentkandidat som satt kidnappad hos FARC-gerillan i sex år innan hon fritogs i en spektakulär militäraktion. Jag gissar att de hamnar på det här inlägget.
 • Trea kommer colombianska namn vilket verkar vara rätt populärt att googla efter. Det har jag skrivit om några gånger, här om hur förnamn funkar i Colombia och här om hur efternamn funkar. Sen har jag skrivit om våra funderingar på namn till Gael här, och listat alla namnförslag ni gav här.
 • Nästa på listan är colombiansk musik. Det har jag skrivit om lite nu och då, bland annat här: vallenato, colombian fusion, julmusik, ny och inte så känd colombiansk musik, hela listan, och så förstås vännen Alejos band Cinemacinco som jag skrivit om här, härhär och här.
 • Colombia blogg kommer sen. För den som vill läsa fler bloggar från Colombia kan jag rekommendera Mammas Machete (om livet i en by i en helt annan del av landet), Magnus Linton (som även om han just nu inte befinner sig i Colombia skriver mycket om landet), Fredsobservatörerna i Colombia (om man vill läsa mer om konflikten och fredsarbetet), Colombia Travel Blog (restips på engelska), Talking about Colombia (mer om konfliken på engelska), eller Mike's Bogotá Blog (om Colombia och Bogotá på engelska).
 • Sen kommer colombia traditioner som sökord. Det har jag skrivit en massa om, kolla in länkarna i Om Colombia för att läsa mer.
 • Sist men inte minst hamnar granadilla på topplistan. Den smarriga frukten kan man läsa om här.


Länkarna:
De andra bloggar som folk allra oftast har hittat hit via är, i turordning (alla är läsvärda, så klicketiklick):


Populäraste inläggen:
Bloggens allra mest besökta inlägg genom historien är dessa, i turordning:

7 kommentarer:

 1. Kul sammanfattning! Vad roligt att du delar med dig!

  SvaraRadera
 2. Verkligen, mycket intressant!

  Jag flyttar till Colombia i slutet av augusti för att plugga och även förhoppningsvis jobba lite.

  MEN.. jag har ett litet (stort) problem. Då kursen jag ska läsa kostar ganska mycket pengar har jag inte mycket över för boende och annat.

  Jag undrar om du har något tips eller någon kontakt som jag kan kontakta för att möjligtvis få hyra ett rum eller en säng hyfsat billigt? Eller kanske ännu bättre något typ av arbete som jag kan utföra och i gengäld få bo gratis?

  Jag vet verkligen inte vart jag ska börja söka så alla tips är overdeliga.

  Stort tack på förhand och tusen tack!

  Många hälsningar,

  Cathrine
  cattis-ericsson@hotmail.com

  SvaraRadera
 3. Grattis på 2-årsdagen önskar Korn och gryn!

  SvaraRadera
 4. Kul att många hittar till dig genom mig! :)

  SvaraRadera
 5. Grattis på tvåårsdagen bloggen, och hurra för att den finns!

  SvaraRadera
 6. Stort tack, ser fram emot ditt mail :) Regniga hälsningar från ett KALLT Sverige! /Cathrine

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.