tisdag 18 december 2012

Tio månader

Hej Gael,

Tvåsiffrigt! Allt går i rasande fart med dig. Både bildligt och bokstavligt. Du sitter inte stilla en sekund, alltid är det något nytt i närheten att banka i golvet, att försöka ställa dig mot, att stoppa i munnen.

Du har alltid varit viljestark och uttryckt med all önskvärd tydlighet när det är något du inte gillar. Men ibland vet du inte riktigt själv vad du vill, eller så vill du tio saker på samma gång och blir frustrerad när det inte går. På sistone har du blivit lite mer närhetsbehövande än vanligt, du kommer ofta och rycker en i byxbenen för att bli upplyft. Men när du väl blir buren kommer du ihåg att det är jättetråkigt, det är ju mycket mer spännande att krypa omkring fritt på golvet. Så då vill du ner igen. Sen efter ett tag vill du bli buren igen. Och så vidare.


Du fortsätter att vara liten. Du föddes ju som en liten räka, och du har inte riktigt kommit ikapp kurvorna ännu. 71 centimeter lång och 7700 gram sådär lagom till din tiomånadersdag. Men det är ingen fara på taket, du äter som du ska och du mår bra och du växer, det är bara det att du gör av med all energi du får i dig eftersom du nästan aldrig är stilla. Till exempel är din vikt bara på ett ungefär, eftersom du inte är stilla tillräckligt länge för att siffrorna på vågen ska hinna stanna.

Du älskar att stå och att gå, när vi håller i dina händer, eller med hjälp av din lära gå-vagn. Du ser ut som ett litet fyllo där du vinglar fram, men du har faktiskt väldigt bra kontroll på vad du gör. För att sätta dig från stående släpper du ena handen och hukar dig långsamt ned. För att sitta sådär på huk som du gör och hålla balansen krävs rätt mycket benstyrka, och du har alltid varit ruskigt stark. Det är till exempel rätt svårt att bända loss saker ur din hand när du håller hårt.


Helst vill du ha allt som alla andra har. Dricker vi ur ett glas vill sträcker du ut armarna efter just det glaset (och blir arg om det råkar vara till exempel kaffe eller något annat vi inte vill ge dig). Borstar vi tänderna hugger du tag i tandborsten för att hjälpa till. Sitter jag vid datorn vill du också banka på tangentbordet.

Att leta reda på gömda saker är en av dina favoritlekar just nu. Vi lägger en nyckelknippa under en filt, eller en upp-och-nervänd låda och så får du leta. Du är rätt bra på det, och blir jättestolt när du hittar den. Då applåderar vi åt dig och du applåderar tillbaka. Att applådera är nämligen ditt nyaste trick och det gör du lite nu och då. Du härmas också, ibland när vi vinkar så vinkar du tillbaka. Det känns som ett jättestort utvecklingskliv framåt.


I övermorgon är det dags för ditt livs första flygresa. Då drar vi till vintern i Sverige. Det blir jättespännande, eller hur?

15 kommentarer:

 1. Oj oj, Isak verkar vara ungefär prick hack i häl på Gael. Roligt att följa!

  Lycka till på första flygresan! Det kommer definitivt inte råda någon brist på snö när ni kommer fram :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hurra! Vad jag längtar efter riktig vinter!

   Radera
 2. Det blir en spännande resa med en liten som inte vill vara still! Hoppas ni reser på kvällen så han kommer sova åtminstone en del av resan! Ha nu en löjligt bra tid i Sverige och hoppas att Stockholm bjuder på ett nytt spännande möte!

  SvaraRadera
 3. Hoppas att resan går bra! Så stor han blivit lille Gael, 10 månader redan.

  //Pernilla

  SvaraRadera
 4. Välkommen hem till Umeå och snö i massor!!

  Kram mormor

  SvaraRadera
 5. Wow, your baby looks just like you..no a drop of your husband...where is the latin blood?...lol.
  Your baby is soo cute!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, but he actually has a lot of his father's looks, just with my colours...!

   Radera
 6. Åh, den där vingliga och stapplande gången är ju för söt!

  SvaraRadera
 7. Qué proyecto tan interesante! Enviaré una carta, pero en este momento me encuentro de vacaciones por fuera del país, lo haré cuando regrese.

  Saludos y feliz año!

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.