måndag 10 december 2012

Lucka 10: Om vad som finns i min väska

Jag tänker inte skriva vad som finns i min handväska, för det är jättetråkigt. Det finns inte ens en mobil eller börs, för de ligger i mina innerfickor, så att jag inte blir av med dem om jag blir rånad på väskan. Sånt man tänker på i den här stan. Det ligger mest en massa papper som jag släpar hela tiden mellan jobbet och hemma i någon slags fåfäng idé att jobba igen lite hemma efter Gael somnat. Och ett paraply, såklart. Alltid ett paraply, för man vet aldrig med bogotávädret, hur soligt det än må vara när man går hemifrån på morgonen.

Istället tänkte jag skriva om en annan väska som upptar ganska mycket av min tankeverksamhet just nu: resväskan.

Det är bara tio dagar kvar tills vi reser till Sverige.

Vad packar man i handbagaget till en tiomånadersbebis för att en lång, en mellan och en kort kort flygresa ska gå så smidigt som möjligt?

Mat, såklart. Ombyten, blöjor. En fulladdad iPad med Baby Ui-appen. Lite nya leksaker som inte åstadkommer för mycket oväsen, för stackars de andra passagerarna.

Och mer då? Vilka är era allra bästa tips?

20 kommentarer:

 1. Antar att Gael gillar helt vanliga analoga böcker, en stor portion fruktsallad och små pilliga russin i en ask...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är inte den som gillar att sitta stilla mer än sisådär tre sekunder, så böcker är inte riktigt hans grej ännu (han gillar mest att bita på dem) men vi får göra ett försök på flyget!

   Radera
 2. Har han någon snuttefilt/gosedjur? Något som gör att det känns som hemma kanske? Vi har skaffat appen "sound touch" och den är bra med en massa bilder på djur, fordon och saker i hemmet. Med eller utan ljud :) Den kostar iofs 38 kr. Jag tror i alla fall det är viktigt att hålla på rutinerna så gott det går även när ni flyger.
  Kram Ingela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter klokt! Ska packa ned snuttefilten.
   Kram!

   Radera
 3. Russin och filmer på paddan. När vi flög med Bossa gjorde vi klassikern "slå in små saker (pixiböcker, bilar osv) i paket som hon fick öppna. Fast det kanske han är lite för liten för att uppskatta. Bossa var nästan för liten och hon var cirka ettochetthalvt. Men russin och filmer!

  SvaraRadera
 4. Det ar faktiskt mycket lattare att flyga med bebisar an vad man skulle kunna tro. Jag flog med min son vid sju manaders alder, ett ar och ett och ett halvt ar. Mat och napp ar val det viktigaste. Garna nappflaska eller napp att suga pa for att minska obehaget vid landning och da flyget lyfter.
  Antar att ni ocksa har bett om en "bebissang" pa flyget. Skont att ha om barnet somnar sa att man kan lagga det i sangen och kanske fa lite vila sjalv.
  Annars tycker jag faktiskt inte att flyga med bebis var sa jobbigt som jag hade trott. Det blir betydligt mer halligang da de ar mer rorliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske bor tillaga att jag inte hade med sa mkt leksaker och annat. Det var spannande nog for min son med allt som fanns att undersoka pa flyget.

   Radera
  2. Det låter betryggande! Tror att Gael kan underhållas ett tag med att promenera fram och tillbaka i flygplansgången...

   Radera
  3. Nar min son flog som ett och etthalvt-aring agnade han storsta delen av tiden pa langflyget at att hoppa runt pa golvet sittandes pa en stor mjukishund. Tror aldrig jag suttit still sa lite pa en langflygning!
   Sa ja, att ova pa att ga i flygplansgangarna later som en utmarkt ide.

   Radera
 5. Det ska ju funka med nässpray mot trycket sägs det. Annars är ett hett tips att också ta med ett ombyte till dig själv. Säger hon som satt med bebis med läckande blöja i knät när det var ca 10 timmar av resan kvar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nässprej har jag hört! Det där med ombyte till oss själva var ett mycket bra tips!

   Radera
 6. Oh, men mobil, nycklar och plånka i innerfickor/hårt stängda fickor i jackan har jag också pga rånrisk... Kanske sitter det iofs i sedan jag bodde utomlands ;)

  Har ju aldrig rest med bebis, men jag skulle addera kudde, täcke, filt, pyamas och ett gäng nappar och bitringar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle lagga till skon myskladsel for bebis sa slipper man halla pa oc h boka med pyjamas. Fast skona,mjuka klader gar ju bebisar runt med for det mesta andan:)

   Radera
  2. Anda menade jag saklart. Med tva prickar over forsta a:et.

   Radera
 7. Med täcke speciellt eftersom det brukar bli fasligt kallt på flygplan. Det finns ju filtar där, men äckliga... och bebisar som stoppar allt i munnen...

  SvaraRadera
 8. Åh snart kommer ni till Sverige. Vad roligt. Hoppas att snön ligger kvar när ni kommer. De har lovat att den ska ligga över jul. Läser också in mig på vilka tips du får, bra inför vår stundande resa. Jag tänker att extra våtservetter och saker att leka med, och kanske nåt extra att tugga på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Jag håller stenkoll på väderprognosen!
   Vart ska ni resa?

   Radera
 9. Superenkelt att resa med bebisar i Gaels ålder, gud vad jag bävar för vår kommande resa med Liv... Anyhow, när vi åkte med Liv när hon var mindre var min bästa grej en tunn sarong i mörk färg och stark dubbelhäftande tejp så man kunde sätta upp sarongen ovanför bassinetten när hon sov så att det blev mörkt därinne och lite mer ostört=enklare att sova. Tycker att det är skönt att ha flytande alvedon i handbagaget bara utifall att, kan hjälpa mot onda öron om inte annat. Ombyte av kläder till ER för det kommer säkerligen att spillas och kräkasoch det är skönt att få fräscha upp sig. Ha en underbar resa!

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.