måndag 31 december 2012

Gott nytt år!

Glöm inte att ladda med gula underkläder och vindruvor och att plocka fram resväskan om ni vill fira nyår på colombianskt vis i år.

Här har ni lite musiktips också.

Själv firar vi på svenskt manér även om jag hade hoppats på ett tolvslag i bitande kyla med sisådär 25 minus. Men nollgradigt går ju an det också, det är i alla fall snö.

Gott nytt år, jag lovar att uppdatera mer från vår sverigeresa nästa år!

15 kommentarer:

 1. Gott nytt ar till dig med!
  Har ska det varken firas med vindruvor, gula underklader eller resvaskor. Blir nog ett fattigt ar for min del : )

  Har forresten en fraga till dig. Vilket passnummer uppgav du da du bokade gaels biljett, det svenska eller det colombianska?
  Ska ut och flyga over Atlanten i maj. Har flugit med min son ratt mycket men det har blir forsta gangen han flyger med tva pass och jag blev lite fundersam pa hur det funkar vid inresa i schengen. Han maste ju ha sitt chilenska pass for att resa ut ur Chile men for att undvika eventuella problem vill jag ju resa in i EU-omradet med det svenska passet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nadia! I Colombia så måste du alltid lämna landet med ditt colombianska pass om du har colombiansk nationalitet. Mina barn får inte lämna landet med sitt svenska pass, men för att inte behöva visum blir inresan i Schengen med det svenska passet. Vilket nummer du skriver på biljetten spelar nog ingen roll, det är ju bara för att flygbolaget ska kunna bevisa att rätt person åker med en fotoidentifikation. Gott nytt!

   Radera
  2. Tack for snabbt svar! (ska boka biljett imorgon). Du loste just mittlilla huvudbry. Min son maste ha sitt chilenska pass for att resa ut ur Chile men reser in i Schengen pa sitt svenska pass.

   Radera
  3. Hej!
   Ser att Julia redan svarat. Men när vi bokade biljetten uppgav vi inte något passnummer alls för honom (vi hade inte skaffat hans pass då), utan bara namn. Det behövdes inget mer. Men det kanske är annorlunda för dig, det finns ju två kategorier barnbiljetter - spädbarn upp till 2 år och sen barn från 2 till 12 år.
   Kram!

   Radera
  4. mmm... min son fyller ju snart fem sa kanbske har du ratt. Kanske ar det annorlunda. Forr i tiden kunde ju barn till och med resa utan eget pass, det rackte med att de var inskrivna i foralderns.

   Radera
 2. Vindruvorna kör man i Spanien oxå. Glömde helt bort det (och allt annat) i år, annars brukar vi köra med dem. Nästa år!! GOTT NYTT ÅR!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nästa år blir det lite mer firande igen, gissar jag!
   God fortsättning!

   Radera
 3. Gott nytt själv Annika! Ser fram emot bilder! Kram!

  SvaraRadera
 4. Gott Nytt År 2013!
  önskar Monika M

  SvaraRadera
 5. Åter i Umeå efter nyårsfirande i Vilhelmina. God fortsättning önskar vi er!

  SvaraRadera
 6. Vi hade lite firande i Colombia med grannarnas smällare och uppeldande av gubbar. Gröna ljusringar

  SvaraRadera
 7. Det var vår 1a Colombiaresa, men inte sista. Carro gifte sig med Victor 29/12-12. Uppehåll på kvällen efter 4 regnskurar på dagen. Amazonfloden stiger snabbt nu. På bara 2 veckor låg bron som var synlig och användbar under vatten. Folk på ön fick ta sig med båt till stan

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.