måndag 17 oktober 2011

Söndagsutflykt

Igår åkte Oscar och jag iväg tillsammans med några vänner till Piedras del Tunjo i Facatativá, fyra mil från Bogotá. Det är en arkeologisk park, bestående av enorma klippformationer med målningar, liknande hällristningar, som ursprungsbefolkningen gjort innan spanjorerna invaderade kontinenten.

Målningarna syns tyvärr inte alls särskilt bra, eftersom parken inte hade någon som helst kontroll innan 2006 och på många ställen är de täckta med klotter. Men klippformationerna i sig gör det ändå värt att åka dit. Jag har inte hittat någonstans varför de ser ut som de gör, men det är lite som att gå runt i ett månlandskap, de är alldeles bubbliga på ytan och ser lite vulkaniska ut.

Det är Oscars foton, såklart
På förmiddagen promenerade vi runt bland klipporna, och på eftermiddagen hade vi tänkt ta en båttur på den lilla lagun som finns inne i parken. Tyvärr är ju vädret i de här trakterna totalt oberäkneligt och det började regna och blev kallt, och det var inte så lockande längre att sitta i en liten plastjolle ute på sjön i strilande regn. Istället satte vi oss i en av stugorna i parken och spelade Alfapet. På spanska. Jag vann!

Jag hade förresten hur som helst inte kunnat åka båt, fick vi reda på när vi läste reglamentet. Varken barn under två år, handikappade eller gravida kvinnor fick av någon anledning vara med. Vem vet, det kanske är jättefarligt om man är gravid att ramla i plurret med flytväst på i en och en halv meters djup i en lagun som är ungefär en kvadratkilometer stor.

Trots otur med vädret var det ändå en härlig dag. Det är alltid skönt att komma bort från stan ett tag.

8 kommentarer:

 1. Det kanske finns ett sjöodjur som gillar gravida kvinnor och barn??

  Det ser i alla fall ut som om ni hade en trevlig dag trots regnet.

  Kul med din vinst i Alfapet, jag är inte förvånad.

  Kram mamma

  SvaraRadera
 2. Vackert landskap!
  Jaså... jag trodde att det var vi svenskar som var överdrivet försiktiga av oss?

  SvaraRadera
 3. Hej, vad fint! (såg ni el tunjo nånstans?)

  Är inte ett dugg förvånad att du inte fick åka jolle. Gravida har ju konsertförbud i Colombia, bland annat.
  Kram!
  /Julia

  SvaraRadera
 4. Verkligen vackra bilder!

  SvaraRadera
 5. Johanna: Ja, verkligen! Och så nära. Här har jag bott i snart fyra år utan att ha en aning.

  Mamma: Det låter som den rimligaste förklaringen. Så måste det nog vara. Men ja, trevligt var det.

  Freedomtravel: Ja, svenskar är ett säkerhetstänkande folk, mycket mer så än colombianer, men något händer när man blir gravid, då är man plötsligt föremål för allt möjligt överbeskydd och får inte göra något som kan vara det minsta farligt. När barnet väl är fött, dock, då kan det gärna få krypa omkring utan bilbälte i baksätet när man kör. Till exempel.

  Mammas machete: Ingen tunjo någonstans! Ja och precis. Man får i princip inte göra något när man är gravid. Fick du också höra att det är livsfarligt att klappa hundar och katter?

  Lisa: Oscar hälsar och tackar!

  SvaraRadera
 6. Haha. Ja! En gravid kompis flyttade för att hennes granne hade katt! Men det finns värre.. har du hört om la dieta? en rad galna förhållningsregler som du måste följa 40 dgr efter förlossning (tex. inte läsa, inte handla mat, inte duscha). tveksamt om ngn följer detta i b nuförtiden, men fortfarande här på landet.

  SvaraRadera
 7. Hur tar ni er ut från stan? Har ni nån som ni kan låna bil av? Eller hyr ni?

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.