söndag 16 oktober 2011

Hemma hos-reportage, del 8

Vi har köpt en ny säng!

Det var verkligen på tiden. Vår gamla säng var visserligen fin och funktionell, men alldeles för liten. Vi har i drygt två års tid sovit i vår säng i tron att den var 1.40 bred. När vi mätte för att kolla hur mycket bredare en 1.60-säng skulle bli upptäckte vi till vår förvåning att sängen i alla tider mätt 1.20.

Himla trångt, alltså. Och med en växande mage och en framtida filur blir det alldeles för litet.

Men nu har vi alltså en säng som är en meter och sextio centimeter bred. Det är JÄTTEMYCKET plats. Sådär så jag nästan tappar bort Oscar för han ligger så himla långt borta.

Dessutom behövde vi mer förvaringsutrymme, för det här med smart förvaring i små lägenheter är inte direkt colombianska arkitekters starkaste sida.

Så när vi ändå var på gång slog vi till med lådor under sängen. Det ryms ungefär hur mycket som helst i dem! Jättepraktiskt.

Ja, och när vi ändå hade en ny säng som var oväntat mycket bredare än den förra var vi tvungna att investera i nya lakan också. Och ett nytt täcke. Och då slog vi till och köpte riktiga lakan. Alltså såna som man stoppar in täcket inuti. Revolutionerande.

De kostade en halv förmögenhet eftersom de knappt finns i Colombia (lakan här är ett underlakan med resår i hörnen och ett platt lakan som man lägger täcket ovanpå och som sen skrynklar ihop sig under natten) men åh så värt varenda peso. Även om nästa omgång lakan vi köper får vi be någon snäll själ ta med från IKEA i Sverige. Riktigt gjorda av pengar är vi ju inte.

6 kommentarer:

 1. Åh så bra! Jag har en 120 som ja alltid haft, men vi köpte en 180 för 1.5 år sedan och Holy Moly vilken skillnad! Man kan typ ligga tvärsöver om man vill. Hihi. Älskar sånna lakan med resår i kanterna som sitter fast, har bara sånna men vet inte om det är så vanligt i Sverige? Påslakan är grymt bra dock. Sängar är så sjukt oprioriterat i många länder, fattar inte varför faktiskt. Tack gode någon för den svenska sovkulturen!

  Ps. Ert sovrum ser riktigt inbjudande ut :)

  SvaraRadera
 2. Sänglådor är toppen både för vuxna och barn. De slukar massor av saker och det går fort att städa när man har sänglådor - fråga grynen, de vet.

  Skönt med en riktig dubbelsäng. Och påslakan.

  SvaraRadera
 3. Åh, vi måste också köpa ny säng! Sovit på 140 i fyra år nu. Börjar bli lite trångt, och då är jag inte ens gravid. Haha.

  SvaraRadera
 4. Superfint, klart ni ska lyxa till det när det blir en till i sängen snart! =)

  SvaraRadera
 5. Duktiga Tjejen: Visst känns det som hur mycket plats som helst!? Lakanen är jättebra, och ÄNTLIGEN har vi påslakan!
  Och tack!

  Åsa: De är hur praktiska som helst!

  Egoistiska Egon: Jag rekommenderar minst 160!

  Emmy: Precis!

  SvaraRadera
 6. Vi köpte en 1.80-säng drygt en månad innan Elly föddes, och tur var det för jag var så förbannat varm av mig på slutet att jag höll på att bli galen av att ha Niklas nära mig i vår gamla 1.20-säng!

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.