torsdag 27 oktober 2011

Om jag skulle skriva en bok skulle den heta...


Den där om Jenny har önskat rubriken.

Jag älskar den här önskerubriken, men jag har inget svar.

När jag var yngre, hela låg-, mellan- och högstadiet skrev jag berättelser på löpande band. Skrev historier och läste böcker. Sen vet jag inte, det var väl tonåren och annat som kom emellan.

Nu ligger ingen historia och lurar, så jag vet verkligen inte vad jag skulle kunna skriva en skönlitterär bok om.

Men jag gillar ju att skriva, och jag skulle gärna skriva en bok. Kanske inte en roman, i alla fall inte nu, men en reportagebok. På något viktigt politiskt tema, med analys, men med utgångspunkt i djupintervjuer och personliga berättelser.

Någon gång.

Men, om man söker på mitt namn på till exempel AdLibris dyker jag faktiskt upp som författare, tillsammans med en massa andra personer. Det är boken Colombia - Möten med landet, folket och konflikten där jag skrivit två kapitel.

Så jag antar att svaret på frågan för tillfället är just det. Colombia - Möten med landet, folket och konflikten.

7 kommentarer:

 1. Sedär, då har du ju faktiskt redan skrivit en "bok"l! :) jag kan verkligen föreställa mig hur du skriver en reportagebok i Magnus Linton-anda med feminism som kärna. Du skulle nog göra det skitbra och bli utgiven. Tänkte har skriva att det kanske kunde vara en ide under mammaledigheten, men sen kom jag på att den där långa ledigheten är en lyxig svenskgrej... Hur länge får du vara hemma egentligen?

  SvaraRadera
 2. Och den boken har vi förstås!

  Förutom att du är välformulerad så finns där ju flera saker i ditt liv som du verkligen brinner för och har kunskaper om. Det är en bra grogrund för en bok.

  SvaraRadera
 3. O, ang DT's kommenterar ger detta mig lust att önska en rubrik: Hur är det att jobba aktivt med genusfrågor i Colombia? Du har ju skrivit lite om detta innan, men jag vill veta mer! Jag menar, vi är många som är feminster, men få som verkligen aktivt jobbar med genus och ännu färre som gör det i katolska Colombia. Vad tycker folk i allmänhet när du berättar att du jobbar för fri abort till exempel? Vilka reaktioner får du för dina artiklar? Kram! /Julia

  SvaraRadera
 4. Å, den ska jag köpa!

  Jag drömmer också om att skriva reportagebok, tror det är det det blir när, eller om, jag någon gång skriver en bok. I Linton-anda, men så får man ju nästan prestationsångest av att skriva..haha.

  Tycker verkligen du ska skriva (fler) böcker, jag skulle läsa direkt. Och många många fler än jag, det är jag övertygad om.

  SvaraRadera
 5. Plus att jag håller med Mammas machete!

  SvaraRadera
 6. Jag skulle vilja läsa en bok av dig! Skriv!

  SvaraRadera
 7. Duktiga Tjejen: Tack! Precis, reportagebok i Magnus Linton-anda vore jätteroligt.
  Mammaledigheten är ju tyvärr bara 14 veckor här, lite kort tid att skriva en bok på. Men lillebror eller lillasyster ska vi se till att få i Sverige, och så ska vi ta ut all ledighet för varsitt barn samtidigt och vara lediga hela familjen i ett år. Det blir fantastiskt. Då kanske jag hinner skriva.

  Åsa: Ja, någon gång i framtiden får det bli.

  Mammas machete: Spännande frågor! Ska försöka skriva om det.

  Johanna: Tack! Skulle lätt köpa en reportagebok skriven av dig.

  Linnéa: Okej!


  Blir förresten eventuellt någon gång en uppföljning på den där boken, med lite färre författare, lite mer koncentrerade ämnen. Men längre fram, för redaktör Fredrik har alldeles nyss blivit pappa till världens sötaste lilla svenskcolombianska knytte.

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.