lördag 7 juni 2014

Värsta säsongen på året

De här månaderna, alltså. När instagram och facebook översvämmas av såna här bilder dagligen:
Bilder lånade från lite olika instagramkontakter
Det är årets värsta säsong att befinna sig på andra sidan jorden, till råga på allt i ett land utan årstider där man aldrig får uppleva hur all grönska plötsligt exploderar igen och hur nätterna bara blir ljusare och ljusare och ljusare. Och ni har en halv oändlighet av semesterdagar framför er (eller i alla fall fler än futtiga 15 om året) och ja, jag är så himla avundsjuk.

I år känns hemlängtanssäsongen lite mer än tidigare år. Kanske för att vi pratar så mycket om att flytta. Kanske för att det känns så nära. Vi var ju på väg, och sen ändrade vi oss, tillfälligt. Vid den här tiden nästa år vill jag bo i Sverige.

Tills dess påminner jag mig om anledningarna till att mitt andra hemland också är himla fantastiskt.

Men vänta ni bara, i oktober-november ska jag bombardera er med bilder på soliga badutflykter och picknickar i parken. Moahahahaha. Och nästa sommar ses vi i Sverige.

21 kommentarer:

 1. Just nu är det ju som finast i Sverige! Men du har helt rätt, resten av året sitter vi här och huttrar och suktar när vi tittar på bilder från varma världsdelar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Det är värst nu (för oss), men vi kan ta igen det resten av året!

   Radera
 2. Haha - så rätt. Inga årstider i Colombia, och solen går ner vid ... 19-tiden? Här i Sverige är det otroligt skönt ute, tidig sommar och det är ljust så länge. Men det är ju inte så att vi kan gå ut och plocka en apelsin en lördag-morgon i december. Så där är Colombia så mycket bättre. :-)

  Ps:
  "Grattis" till fortsatta diskussioner om vapenvila, såg det på nyheterna. Hoppas på att landet ska bli säkrare i framtiden, och med mer pengar till de fattiga. Såg nyligen en lista och såg att Cali pekades ut som världens #10 farligaste stad. Undrar hur de kom fram till det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vid 18-tiden! Året runt. Fast i Bogotá kan vi i och för sig aldrig plocka apelsin utanför dörren, det är inte tillräckligt tropiskt klimat för det. Däremot till exempel jordgubbar har vi året runt här.

   Och tack! Jag hoppas att det ska räcka till för att vända opinionssiffrorna till Santos fördel i valet nästa helg.

   Radera
 3. Och jädrar vad vi ska hänga- som i de där bilderna- när ni kommer!

  SvaraRadera
 4. Gud ja, jag vet precis vad du menar. Även om vädret här i Kina är varmt och skönt, så finns det inget som slår en svensk sommar! Längtar efter närheten till vattnet och ljusa kvällar, som på bilderna.

  SvaraRadera
 5. Ah, förstår att du saknar Sverige så här års! Men å andra sidan, i oktober-april vinner du :)

  SvaraRadera
 6. Den här årstiden är en plåga när man är långt borta.

  SvaraRadera
 7. Säg till om ni vill hänga med svensk/spanskspråkiga (oss) om ni ska flytta till Umeå!

  Idag har jag varit ute och vandrat i skogen vid Robertsfors. Det var väldigt vackert på sina ställen men ganska mycket mygg! Så glöm inte myggen! De är inte så roliga...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Vad roligt!

   Jag har något slags mygg-immunt blod och får nästan aldrig myggbett. Oscar, däremot, lider!

   Radera
  2. Myggblodet har du ärvt av mamma! Men myror däremot har du ingen immunitet emot :-)

   Radera
 8. Ja, nästa sommar ses vi i Sverige. Det gör vi va? Va va va?

  SvaraRadera
 9. Tänk på alla mygg, fästingar, getingar, ormar, bromsar och sånt vi aldrig fotar och lägger ut! Och överhettade bussar med 50 grader och sömnproblem för att solen aldrig går ner.

  Ehum. Försöker bara trösta lite ;)

  SvaraRadera
 10. Hola!
  Algo que salió hoy en El Tiempo: http://www.eltiempo.com/entretenimiento/cine-y-tv/ciclo-de-cine-rosa-en-bogota/14105814

  Saludos!
  SMD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Si! De hecho el director de Colombia Diversa es un muy amigo mío así que tenía información previa exclusiva jejeje :)

   Radera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.