måndag 3 september 2012

Mina luncher

Mitt jobb ligger ju bara tio minuters promenad hemifrån, så sen jag började jobba igen efter mammaledigheten går jag hem varje dag på lunchrasten, för att amma, gosa med Gael och äta lunch.

Varje dag kommer jag hem till lunch som Lebys eller min svärmor lagar (trots viss kolhydratöverdos som jag kanske gärna kunnat vara utan). Jag kommer hem och sätter mig vid dukat bord och serverad tallrik. Och nej, att de ska laga mat åt oss är inget vi någonsin krävt, men de måste ju äta själva också och att ersätta dagens viktigaste måltid med en macka eller så är inte ett alternativ för dem, så de lagar. Och lämnar matlådor till Oscar att ta med till jobbet varje dag. Och kvällsmat till oss båda.

Visst saknar jag ibland att luncha med kollegorna, för det är på luncherna de intressantaste politiska diskussionerna äger rum, men den tiden kommer igen tids nog. Under tiden är det en otrolig lyx (för att inte tala om besparing) att slippa laga mat och att bli bjuden på lunch hemma varje dag.

5 kommentarer:

 1. Shit vad härligt! Super ju!

  SvaraRadera
 2. Matlagning är roligt när man har gott om dit och kan göra nåt extra, men matlagning i vardagen när man är trött och sliten och kommer hem sent är bland det tråkigaste som finns, tycker jag. Samtidigt gillar jag verkligen vällagad mat och slipper helst halvfabrikat. Att ibland få hjälp med en färdig middag eller några matpaket till lunchen, tycker jag därför är det som underlättar vardagslivet allra mest.

  SvaraRadera
 3. Ett tag här i Tyskland, precis efter att jag fått mitt andra barn, så fick jag hjälp av en tjej som kom hem till oss och lagade mat. Hjälpen var betald av den tyska försäkringskassan, för att min man var borta mycket och jag precis fött barn och skulle ta det lugnt - och GOSH vad lyxigt det var! Det underlättade verkligen mer än vad jag kunnat drömma om. Och dessutom, det kändes så otroligt värdefullt att få vällagad mat som nybliven och ganska förvirrad tvåbarnsmamma. Saknar det massor nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men HIMMEL! Vilken lyx! Sånt står inte precis colombianska staten för...

   Radera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.