fredag 7 september 2012

Hej Sverige!

Jajemensan fattas bara, mina damer och herrar, det är numera ett faktum: den 21 december landar vi på Arlanda för tre veckor i Sverige!

Det blir två veckor i Umeå och en vecka i Stockholm och jag förväntar mig meterdjup snö, skidåkning i skogen bland snötyngda granar, gnistrande vintersol några få timmar om dagen och många, långa mörka timmar med adventsljusstakar i fönstren och sprakande brasa i öppna spisen. Astrid Lindgren-vinter, alltså.

Julknarkare som jag är har jag redan börjat drömma om risgrynsgröt och dopp i grytan och lussekatter och glögg och julmust och knäck och kanderade mandlar och pepparkakor. Och så svensk pizza. Det har inget med jul att göra, men på min lista över svensk mat jag saknar har pizzahakspizza en ohotad position i toppen.

Nu ska vi bara fixa dubbla pass till Gael, schengenvisum till Oscar och ansöka om semester båda två. Det gäller att göra saker i rätt ordning, ni vet.

18 kommentarer:

 1. Grattis! Men varning för slaskperiod i Stockholm då. De där vargavintrarna är tydligen ett minne blott, om man nu ska tro de tidiga prognoserna som aldrig stämmer. Desto större anledning till att sitta inomhus och äta pizza under hela vistelsen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm ja, Stockholm har jag inte så höga förhoppningar på. Däremot hemma i Västerbotten. I Stockholm får vi äta pizza istället.

   Radera
 2. Oj, oj. Ingen press alls!

  Det är nog bäst att vi börjar att planera bakning, julgranshämtning i snötyngd granskog, m.m.

  Välkomna hem, vi fixar allt! Kram mamma

  SvaraRadera
 3. Inte alls avundsjuk, inte det minsta... Men vad himlans roligt för er! Julen firas bästa i Sverige så är det bara.

  SvaraRadera
 4. Härligt!
  Jag ska fixa biljetter till den 21:a jag med! I helgen!!!
  Hurra för oss!
  Jag kommer också att sätta i mig pizza. Åh vad gott det är med svensk pizza.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hurra! Vi kanske springer på varandra på Arlanda, vem vet.
   Och ja, pizza är bäst i Sverige!

   Radera
 5. JAAAAAAAAA! Ni kommer!! Då måste vi få bjuda hem er till Åsagården. Där brukar det vara juligt á la Astrid, åtminstone om vi har snö. Jag kan till och med utlova den klassiska Betlehemsstjärnan i fönstret på vedboden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter alldeles, alldeles underbart!

   Radera
 6. Härligt! Åh, vad jag blir glad för er skull! :) Och ni gör helt rätt i att annonsera redan nu vilken typ av väder ni förväntar er. Då har ju smhi gott om tid på sig att fixa fram det. Det kan man väl ha rätt att kräva? ;)

  Nu börjar även jag längta till julen och allt det där myset. :)

  Tack snälla du för din uppmuntran och värme hos mig. Den värmde så gott kan du tro och stärkte mig den där morgonen. Tack!♥

  Ha det så gott och dröm härliga juldrömmar om snö, god mat och adventsljusstakar. :)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen det tycker jag, det är ju inte så ofta jag är hemma till jul, faktiskt (senast var 2008), så lite kan de väl ställa upp på SMHI, faktiskt.

   Radera
 7. Men heja! Gud va kul för er alla tre!

  SvaraRadera
 8. Super!!! Navidad en casita y con los tuyos. Si tienes tiempo cuando esten en Estocolmo me gustaría conocerlos. Saludos.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Si! Que delicia!
   Si, si alcanzamos sería muy chévere con una cita!

   Radera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.