onsdag 7 september 2011

Diskmaskinen - hela historien

Eftersom en bild säger mer än 1000 ord så kommer här: Diskmaskinen - en kärlekshistoria i fem bilder (och några ord).

För en och en halv vecka sedan kom den hem till oss, diskmaskinen. Vår nye bästis. Först fick den dock stå och vänta ett tag och känna sig lite malplacerad i hallen, för det finns ju som sagt inget som helst utrymme eller förinstallation för diskmaskin i lägenheter i Colombia, så vi var tvungna att göra en smärre ombyggnad först.
Till vår hjälp hade vi lite olika personer. Här ser ni till exempel rörmokaren Juan Manuel som rev tvättstället (jag glömde ta ett före-kort, men tänk er ett gjutet otympligt tvättställ där skroten är på bilden). Sen drog han om alla vatten- och avloppsledningar, för sånt var ju inte heller anpassat för diskmaskin, såklart.
Efter att Juan Manuel fixat alla ledningar och rör och spacklat väggen och allt var det dags för snickaren Euclides (colombianska namn, alltså...) att installera möbeln som han byggt som skulle täcka maskinen. Det gick inte så bra. Möbeln han byggt efter de mått han tagit blev för liten. Rörmokaren hade nämligen satt avloppsröret för högt upp och därför gick inte diskmaskinen att skjuta ända in och då blev möbeln för kort. Så den fick monteras ned igen och vi fick vänta lite till.
Under tiden kunde det se ut ungefär såhär i diskstället. Det är nämligen inte så motiverande att diska för hand när man har en nästan installerad diskmaskin alldeles bredvid som bara står och väntar på att få fyllas med smutsig disk. 
Sen kom äntligen den nya möbeln. Då var det bara att vänta på installatören Anderson (som sagt, colombianska namn...). Han kom såklart inte den dag han sagt att han skulle komma utan dagen efter, men den som väntar på något gott får tillslut sin belöning i form av det här:
Å du ljuva nya diskmaskinstillvaro!

8 kommentarer:

 1. Jippie! Verkligen "The dishwasher - a lovestory", hihi!

  SvaraRadera
 2. Snyggt! Och vilken revolutionerande höjning av er livskvalitet!

  SvaraRadera
 3. Anderson..hahaha.

  Och grattis till maskinen, otroligt att det alltid ska krångla så himla mycket innan det är löst!

  SvaraRadera
 4. Revolutionerande var ordet!

  Johanna, eller hur... Det är något med Colombia. Inget blir någonsin som man tänkt. Jag föredrar dock att tänka på det som att vardagen ständigt överraskar.

  SvaraRadera
 5. Enligt mitt förmenande så är det en mycket proffsig installation. Grattis

  SvaraRadera
 6. Så härligt. Diskar den bra? / Monika M

  SvaraRadera
 7. Pappa: Bra! Känns skönt med ett proffsutlåtande.

  Monika: Mycket bra!

  SvaraRadera
 8. Jag flyttar snart till diskmaskin. Längtar enormt.

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.