torsdag 1 september 2011

Ta i trä

Åsa har önskat rubriken.

Imorgon är det dags för graviditetens ultraljud nummer två. Det är ett standardultraljud som görs på alla i sjukförsäkringen i vecka tolv, och på det här ultraljudet mäter de fostrets nacke och andra kroppsdelar och kollar efter om det finns en ökad risk för Downs Syndrom eller någon missbildning.

Själva syftet med undersökningen är att i så fall förbereda oss i tid. Jag tycker mest att det känns väldigt läskigt.

Vanligtvis är risken för Downs Syndrom tydligen en på 450. Vi kan väl alla hålla tummarna och hoppas att vi istället imorgon får ett kvitto på att allt är finemang. En risk på sisådär en på en miljard. Okej?

Ta i trä.

6 kommentarer:

 1. Lycka till lycka till! Hoppas innerligt att allt är som det ska, det tror jag att det är. Men förstår verkligen att det är läskigt. Tänker på er!

  SvaraRadera
 2. Lycka till och jag tror det kommer gå alldeles utmärkt!:) Vet du, jag nämnde faktiskt dig i helgen och hoppas att du inte misstycker? Det är nämligen så att min kusin ska åka till Colombia i tre månader till våren för att bygga något reningsverk till någon skola uppfattade jag det som. Något med hennes sista tenta på högskolan att göra. Jag nämnde i alla fall dig och att du bor i Colombia, eftersom hon är lite nervös för att åka på sätt och vis. Är det okej om hon kanske tittar in på din blogg och säger hej?
  Jag har även börjat läsa Ingrid Detancourts bok om hennes sex år i Colombia. Den var spännande från första bladet. Men en riktig tegelsten. Oj, nu blev det en riktig novell här - men lycka till med ultraljudet! Kram, Maria.

  SvaraRadera
 3. Johanna & Duktiga Tjejen: Tack!

  Maria: Ingen fara såklart, hon får gärna kika in och om hon lämnar sin mejladress kan jag skicka ett mail!

  SvaraRadera
 4. Trevligt att rubriken kom till användning. Jag undrade faktiskt om och hur den skulle kunna passa in i ditt liv.

  SvaraRadera
 5. Tack, jag ska säga det till henne!:) Roligt att ultraljudet gick så bra, som jag läste här ovan också.

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.