onsdag 31 augusti 2011

Colombiansk musik: Hela listan

Nej, inte hela såklart, men en ganska lång sådan.

Jag tänkte dela med mig av en spellista som Oscar gjorde till vår post-bröllopsfest med colombiatema som vi hade nu när vi var i Sverige. Listan innehåller 182 låtar, och alla artister är colombianska. Vissa har jag skrivit om förut, till exempel Cinemacinco, La-33, ChocQuibTown och Bomba Estereo.

I Colombia blandas ofta modern och mer traditionell folkmusik på fester. All musik på listan skulle mycket väl kunna spelas på en colombiansk fest. Och alla skulle dansa.

Styr upp en fest, bjud in lite colombianer och sätt den här listan på random. Kommer garanterat att funka.

Varsågod, jag ger er: Listan.*


*Ja, alltså Spotify gratis finns ju inte här, vi använder oss av Grooveshark istället.

4 kommentarer:

 1. Får man önska ett inlägg? Läste ngnstans att en ny antidiskrimineringslag har drivits igenom i colombia enligt vilken man kan dömmas till upp till 3-års fängelse för diskrminering pga etnicitet, sexuell läggning osv. Vad tror du om det? Kommer det att göra ngn skillnad?

  SvaraRadera
 2. Oj, vilken fråga!

  Hm, jag tror att lagen är en viktig markering, att diskriminering inte är acceptabelt. Däremot tror jag att den i praktiken kommer att vara ganska tandlös, tyvärr.
  Colombia är de fantastiska lagarnas land. Det finns hur många lagar som helst som i teorin är bra, men som i praktiken inte har någon verkan. Det finns inte tillräckligt med resurser någonstans för att verkligen se till att sådana lagar efterföljs, och jag tror tyvärr att en sån här lag inte kommer att ligga särskilt högt i prioritet. Dessutom sker ju mycket flagrant diskriminering av till exempel HBT-personer eller svarta av polisen själva, i rättssystemet och i fängelseväsendet.

  Sen tror jag också att det är ett allmänt problem i Colombia att lösningen på allt är nya straff, eller höjda straff. Detta i ett land som redan har en överbefolkning på över 30% i sina fängelser. Fängelser som styrs av maffior, där korruption och godtycklighet råder och där få eller inga rehabiliteringsmöjligheter finns. Jag tror inte att det är särskilt verkningsfullt att döma någon som diskriminerar till ett sådant fängelse.

  Så summa summarum. Jag gillar idén att lagstifta mot diskriminering och markeringen det innebär. Däremot tror jag inte att fängelsestraff är rätt väg att gå (andra sorters straff kanske, skadestånd, samhällstjänst eller liknande kanske skulle vara bättre?) och tyvärr tror jag inte att lagen kommer att få särskilt många praktiska effekter.

  SvaraRadera
 3. Tack för ett utförligt svar! Vet ju att detta inte är en blogg som i första hand behandlar samhällsfrågor men tycker ändå det är intressant när du ibland skriver om sådana frågor.

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.