söndag 28 augusti 2011

Konsten att imponera i Colombia

Baka!

Det finns få saker som imponerar så mycket i Colombia som att baka, vad som helst, alldeles själv. Även de mest husliga hemmafruar som stiger upp i ottan varenda dag för att börja laga avancerade rätter till lunchen (en riktig lunch i Colombia är alltid trerätters) blir alldeles till sig om man ställer fram ett fat hembakta bullar.
"Har du bakat dem? Själv? Men hur har du lärt dig det? Hur gör man, du måste lära mig någon dag!"
Allt som behövs är en ugn och ett exemplar av Vår Kokbok och du framstår som ett köksgeni.
Dagens bullbak

8 kommentarer:

 1. När jag gick min masterutbildning gick jag i en internationell klass. En dag när vi hade grupparbete tog jag med kanelbullar (som jag inte bakat själv, utan köpt). En kvinna (från Afrika nånstans) var helt fascinerad. Hon tittade på den från alla håll och försökte säga efter "bulla". "Do you eat this?" Hon vågade prova och sen sa hon att hon skulle hem och köpa en sån till sin son ;)

  SvaraRadera
 2. Annika! debo decir que de las cosas que más me han encantado de Noruega es justamente los Bakings! Muffins, Pizza, Cinnamon Rolls de solo Canela y Azucar, o con crema de Vainilla, o con Frutas, o con .... Ay que delicia!!, porque en Colombia no haremos estoooo?!!

  SvaraRadera
 3. Åh så goda de ser ut:)!

  SvaraRadera
 4. Åh så goda.....var det Monika Moren som skrev.

  SvaraRadera
 5. Snygga bullar utan pappersform runt om som vi oftast har i Sverige. De är säkert riktigt goda också.
  Bakar du fortfarande matbröd också eller??
  Kram mamma

  SvaraRadera
 6. Nej, men vad lustigt! Det tar man nästan för givet att det bakas i kök över hela världen, och särskilt då av köksvana hemmafruar. Då vet jag att det kan vara bra att stoppa en kladdkaka i resväskan om jag ska till Colombia!:)

  SvaraRadera
 7. Hej Annika och andra svenskar i Colombia, jag ska resa bla dit nov-mars, och hade gärna velat ha resesällskap eller trevliga människor att hänga med och har även många frågor jag vill få besvarade! Såg att du Annika bott i Umeå, vilket även jag har, och håller med om att det är en fantastisk stad. Du får gärna maila mig, mejla_fia@hotmail.com, då det hade varit trevligt att känna en svenska där! :) Hälsn /Sofia

  SvaraRadera
 8. Freedomtravel: Haha!

  Juanma: Ciertoooo!?! Cuando vuelvas te enseño!

  Monika: De var goda också!

  Mamma: Jepp, har inte hittat pappersformar här. Plus att jag tycker att det är lite onödigt slöseri på papper. Matbröd bakar jag ibland, jag måste återuppta det nu när jag fått surdeg!

  Saralingon: Kladdkaka gör garanterat succé!

  Sofia: Jag skickar ett mejl!

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.