söndag 10 mars 2013

Söndag på landet

När man får ett sånt här mejl:
Hur har ni det i regnet? Tänkte på er i helgen när solen sken och undrade för mig själv om ni skulle vara sugna på att komma till La Calera någon dag för lite brunch; pannkakor och kaffe och så kan Gael gå ut och plocka lite curuba och tomate de árbol från träden som ni kan ta med hem. 
Då är det svårt att motstå. Då är det bara att hoppa på bussen upp mot La Calera, byn som ligger runt kröken på ett berg, alldeles utanför Bogotá, men ändå på landet.

Där bor Karin och Robert med sonen Kael, som är en och en halv månad äldre än Gael*, i världens finaste hus i utkanten av byn. Utsikten från deras altan är fantastisk, de har fruktträd och örter i trädgården och höns runt knuten. Rena idyllen.

Om vi tänkte bo kvar i Colombia på längre sikt, eller flytta tillbaka i framtiden, då vill jag också bo precis sådär.

-----
* Jag vet! Vad är oddsen? Och ja, de är namngivna helt oberoende av varandra och nej, det är inte vanliga namn i Colombia heller.

7 kommentarer:

 1. Kael och Gael, hihi!

  Hur lång tid tar det till Bogota? Skulle ni kunna bo så och ändå ha kvar era jobb? Ser fantastiskt ut!

  Anna Granström

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tar mellan 40 minuter och en timme när det inte är rusningstrafik, vilket är helt okej med Bogotá-mått. Problemet är när det är rusningstrafik... Det funkar nog bättre med ett jobb med flexibla arbetstider och möjlighet att jobba hemifrån än med ett åtta-till-fem-jobb.

   Radera
 2. Vilken härlig utflykt! Åh, nu minns jag med ens vår egen helg på Humbertland som låg där så vackert uppe i bergen nån timmes resväg från Bogotá.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Colombia bjuder på vackra utsikter mest överallt.

   Radera
 3. Fina namnn båda två och ett väldigt fint ställe. Förstår att du blir sugen!

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.