tisdag 26 mars 2013

Att peka med hela munnen - del 2

Minns ni inlägget om det mycket colombianska fenomenet att peka med munnen? Det var flera av er som då undrade hur det egentligen ser ut. En bloggläsare (som är colombian men bor i Sverige, och alltså upplever alla mina kulturkrockar fast tvärtom) tipsade om den här videon:


Kolla in från minut 2:39 för flera exempel på munpekandet.

Videon kommer för övrigt från en serie som Colombias statliga television Señal Colombia gjort, som heter 5 maneras de reconocer a un colombiano, eller "5 sätt att känna igen en colombian" och handlar om typiska colombianska fenomen. Här hittar vi till exempel fem typiska dekorationer som hittas i colombianska hem, fem typiska colombianska artighetsfraser eller fem saker en colombian aldrig skulle göra.

9 kommentarer:

 1. haha så himla bra! önskar att jag hade sett dessa videor innan jag åkte till Colombia, så jag var förberedd! Fast samtidigt är det rätt kul att upptäcka sådana saker på vägen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju kul att vara med om det själv också!

   Radera
 2. Har ni också inrett erat badrum med dessa underbara textilier och pynt? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, nej... Men vi fick faktiskt ett jul-set i present... Bildbevis kanske kommer. :)

   Radera
 3. Roligt, det är! Vi säger att vi skulle inte "ge papaya", men det absolut gör vi med sådana saker, eller hur? Speciellt med "mañesadas" som textilier (också på växelspaken på bussarna) och Jesus hjärtan, som förresten skrämde mig när jag var liten och besökte min farfars "finca."

  Saludos!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag samlade faktiskt på foton av dekorerade växelspakar i bussar, jag hade tänkt göra ett inlägg om det, men sen blev min telefon stulen på transmilenion....

   Radera
 4. Haha! Vad roligt! Här i Berlin putar också folk med munnen på ett roligt sätt – när de säger nej, fast lite eftertänksamt sådär. Tänk dig ett "nöööö" med rynka mellan ögonen och mycket put på munnen. Typiskt berlinskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha här sitter jag och försöker imitera enligt instruktionerna!

   Radera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.