onsdag 27 mars 2013

Vet inte om det ens finns i det allmänna vokabuläret

Framförhållning kan man inte precis påstå vara ett ledord i den colombianska kulturen.

Just nu sitter vi därför och funderar som bäst med några vänner om vi möjligtvis ska ta och resa bort någonstans över påskhelgen. Den som börjar imorgon, torsdag, här i Colombia, eftersom det är torsdag-fredag som är röda dagar här, istället för fredag-måndag.

Det kan gå, det kan bli pannkaka av alltihop. Men hur som helst tycker jag oftast att det är ganska skönt att inte behöva vara ute i så god tid och planera.

8 kommentarer:

 1. Alltså, jag skulle inte kunna leva så. Det kryper i kroppen av att bara läsa det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det är bäst att du inte flyttar till Sydamerika då!

   Radera
 2. Jag gillar verkligen framförhållning och att planera, men det hindrar inte att jag också tycker att det är kul att göra saker spontant. Tyvärr är det svårt i Sverige eftersom alla verkar ha så lång framförhållning.

  Exempel - Vi var i Stockholm för ett tag sen och ville gå ut på någon show, teater, konsert eller liknande. Vi kollade utbudet och det fanns massor att välja på MEN allt var fullbokat trots att vi kollade 4 veckor i förväg!! Sånt vet jag är lättare att fixa med kort varsel i Colombia.

  Hoppas att det fixar sig med eran påskresa.

  GLAD PÅSK mamma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men precis, i Sverige är det ju lite extremt åt andra hållet, har du inte planerat flera veckor i förväg är det kört...

   Kram!

   Radera
 3. Det får mig att tänka på min barndomsväns pappa, som alltid planerade semestern i juli vecka 7, minut för minut. Och avvek från schemat gjorde man icke! Det skulle vara bestämt i vecka 7 i så fall, om en ville svänga av till den där glasskiosken som låg så fint vid havet.

  Det är bra med planering, men några av mina bästa semestrar har fått utveckla sig lite hipp som happ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. OJ! Det var verkligen extremt! Och låter inte så kul, precis...

   Radera
 4. Vi är likadana! Planerar aldrig nånting. Det är nog lite ovanligt för att vara i Sverige (??). Det är påsk nu här och vi vet fortfarande inte hur det blir. Fast för några dagar sedan fick vi veta att Vs farfar kommer från Zurich iallafall. Några dagars varsel är mycekt för att vara i den här familjen :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt att höra att det går att bo i Sverige och inte planera så himla mycket jämt!

   Radera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.