måndag 11 februari 2013

Gräset är alltid grönare

Vårt kryddskåp som äntligen ska komma till användning

I stort sett sedan Gael föddes har vi i princip inte behövt laga mat överhuvudtaget. När jag var mammaledig kom Lebys hem till oss en gång i veckan och lagade matlådor, och sedan jag började jobba har antingen Lebys eller Oscars mamma lagat mat varje dag medan de tagit hand om Gael och dessutom lämnat matlådor.

Det har ju varit en enorm lyx, såklart. Jättebekvämt. Jag kommer garanterat tids nog att sakna enkelheten i att alltid komma hem till lagad mat.

Men samtidigt. En av de bieffekter jag verkligen sett fram emot med Gaels förskolestart är att vi äntligen får laga vår egen mat. Variera ingredienser. Inte äta ris varenda himla dag. Laga mat med smak av fler kryddor än salt, peppar och koriander.

Från och med förra veckan började vi använda oss av den helt fantastiska sidan Vad ska vi äta idag? och följa deras veckomatsedel. Det är inte alltid helt lätt att hitta alla ingredienser i Colombia men det som inte finns improviserar vi fram alternativ till. Det blir så himla gott. Och faktiskt, än så länge, är det roligt att laga mat.

10 kommentarer:

 1. Väldigt bra veckomatsedel! Har sparats som favorit här hemma :)

  SvaraRadera
 2. Kakans mamma11/2/13 11:00

  Jag som avskyr koriander hade INTE uppskattat att äta mat kryddad med det varje dag i ett år. huva...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehehe... Men det är inte varje dag i ett år. Det är liksom på sin höjd koriander någon gång emellanåt. Mest salt och max peppar.

   Radera
 3. Åh, bra tips på matsajt! Tack! Vi hade hamnat i en supertråkig matsvacka där vi alltid åt samma mat, vecka ut och vecka in. Så till nyåret bestämde jag mig för att bli bättre på det där och nu plöjer jag matbloggar och tipssidor för fullt, klipper ut recept och lagar mat så det står härliga till. Vi får se hur länge det håller, men än så länge är det riktigt kul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite så känner jag också - får se hur länge det håller, men än så länge är det kul...

   Radera
 4. Jag blev trött på att äta av andra lagad mat bara av semestern. Till slut kändes det som att allt smakade samma. Men fan vad bekvämt det är när man slipper hitta på idéer vareviga dag. Ska kolla matsajten. Är inne i sån där period när vi bara "ja men då gör vi väl nåt med köttfärs då?"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men eller hur! Även om det är gott så ledsnar man. Det fiffiga med matsajten är ju att man slipper det där momentet med att hitta på nya grejer.

   Radera
 5. Åh det här är en blog för mig! Jag ska flytta till Bogotá under sensommaren och har så klart en massa tankar och funderingar, finns det möjlighet att maila dig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Mejla på dalen.annika på gmail.

   Radera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.