onsdag 27 februari 2013

Ett år

Hej Gael,

Nu har du fyllt ett år. Ett år! Ett helt år! Det har varit både det kortaste och det längsta året i mitt liv.

Veckan innan din ettårsdag började du på förskolan. Du stormtrivs. Såklart, social och aktiv som du är. Dessutom har ju förskolan en lång och bred trappa och ett bollhav. Två av dina favoritaktiviteter är ju att klättra i trappor och att leka med bollar. Dina ögon lyser upp när vi kommer dit och du vill kasta dig ned i bollhavet direkt.

En mindre bra grej med förskolan är att du har blivit så himla snuvig. Du har ju nästan alltid varit kärnfrisk, men sedan du började har du gått och snorat och snorat och snorat. Vi hoppas att du ska ha byggt upp lite mer antikroppar snart så du blir lite mer motståndskraftig mot alla virus. Det är inte lätt, för du tycker om att dela med dig. Trycka in din napp i andras munnar, och sånt. Optimal virusspridning, alltså.

Du är glad för det mesta. Du älskar sånt som låter - trummor, marackas, tamburin, eller vad som helst som går att banka i golvet för att föra oväsen. Gosedjur, däremot, är du helt ointresserad av. Det är mycket roligare att plocka ur än att stoppa i, och allt som ligger på bord och stolar i grabbhöjd måste genast rivas ner på golvet.

Även om du nuförtiden har sex tänder, två uppe och fyra nere är du inte så förtjust i att tugga saker (förutom kex, du skulle kunna leva på kex). Det är nog kanske mer tänder på gång för du dreglar som ett helt vattenfall, och kanske gör det ont att tugga? Mest av allt tycker du om gröt. Det äter du morgon och kväll.

Du kan peka och du kan klappa händerna, och det gör du ofta och gärna. Men ditt bästa trick hittills: Du går! Du har tagit två-tre steg ganska länge, och så plötsligt två dagar efter din födelsedag tog du dina vanliga två-tre steg och sen fortsatte du med ett till och ett till och ett till... Du föredrar fortfarande att hålla i en hand, eller gå längs väggar och bord, men ändå. Du kan gå nu!

Älskade barn, tack för att du varit hos oss ett helt år redan:

20 kommentarer:

 1. Tack älskade Gael för att jag har fått vara din mormor i ett helt år.

  Kram mormor

  SvaraRadera
 2. Vilket underbart första år.
  Morfar

  SvaraRadera
 3. ÅH vilken fin video! Jag sitter här med tårar i ögonen. Grattis Gael!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi gillar den jättemycket! Jag har sett den färdiga versionen sisådär tio gånger idag, kanske...

   Radera
 4. Ååååh vilken fin film! Jag blir alldeles kär i ungen!

  SvaraRadera
 5. Camilla i Italien27/2/13 18:02

  Så fin han är Gael!! Och en sån fin film! Igen, Grattis på din stora dag Gael!! Hälsningar från Camilla & Nellie i Italien (som snart får mormor Inger på besök i 18 dagar, och vi längtar och gläder oss nåt enormt!!)

  SvaraRadera
 6. Fin video och härlig unge!

  SvaraRadera
 7. Grattis/Felicitaciones Gael!
  Que cumplas muchos más!

  SvaraRadera
 8. Vilken jättefin film på eran lille guldgosse!
  Varm hälsning
  Monika Morén

  SvaraRadera
 9. Helt underbar film!! Tänk vad fint att han får se sen när han är äldre sedan... Åh! Han är otroligt fin den där Gael (och ni oxå). Måste sätta ihop en film av alla våra klipp också sedan, har redan så många roliga sådana.

  Grattis igen till första året!

  Anna Granström.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gör det! Filma allt ni kan!

   Kram

   Radera
 10. Åh vilket fantastiskt sött barn ni har. Blir blödig och tårögd!

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.