måndag 18 februari 2013

Boende i Bogotá

Hej alla ni googlare som hittar hit via sökningar som "flytta till Colombia", "bostad i Bogotá" och liknande.

Nu ska ni få två jättebra tips.

Det finns en facebookgrupp som heter Bogotá Short Term Rentals där folk som vill hyra ut rum/lägenhet eller som söker bostad publicerar sina annonser. Det dyker upp nya annonser där nästan varje dag, oftast är det delade lägenheter, vilket ju är praktiskt om man dessutom vill lära känna lite folk i stan.

Det andra tipset är en sida som heter Airbnb som har annonser med möblerade lägenheter och rum till uthyrning över hela världen. Finns massor i Bogotá, och säkert i andra colombianska städer också, kolla in!

PS Alla ni som googlar er hit för information om Colombia - här har jag samlat allt jag skrivit tidigare.

4 kommentarer:

 1. Hej Annika!

  Har aldrig kommenterat tidigare men är faktiskt en väldigt trogen läsare och missar ingenting du skriver, tycker dessutom att er bebis är det sötaste jag sätt! Jag tänkte fråga dig ur ett svenskt perspektiv hur du ser på homosexuellas situation i Colombia? Fungerar det att leva som ett "gift" homosexuellt par? Är själv gift med en colombianska men vi valde att bosätta oss i Sverige av den här anledningen men tyvärr ger våra utbildingar oss inte en bra arbetsmarknad i Sverige men stor i Colombia. Planen var att flytta dit när vi skaffat våra barn (vilket enligt min fru är ingaaa problem att leva som lesbiska med barn tillsammans) Jag är dock spektisk även om jag gärna vill flytta till Colombia, så nu tänkte jag fråga dig! Är det rimligt eller skulle vi bara utmana ödet?

  Tack för en jättebra blogg!!
  Emme

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Bra fråga och inte så lätt att svara på! Ska nog skriva ett blogginlägg om saken... Men mejla mig på dalen.annika på gmail så kan du få kontakt med några personer som nog kan svara ännu bättre än jag.

   Kram!

   Radera
 2. Hejsan!

  Jag har också en fråga angående boende i Colombia som jag har funderat mycket på.

  Hur otrygg känner man sig på en skala när man bor i Bogota? Jag vet att det varierar stort mellan olika områden osv. men hur mycket "på spänn" måste du vara i din vardag? Jag antar att man lär sig hur man ska förhålla sig och vad man inte bör göra och sådär. Vänjer man sig till slut eller hur funkar det?

  Min sambo är orolig över just otryggheten och att jag kanske inte kommer trivas i Bogota eftersom jag kommer vara extra utsatt som svensk tjej. Än så länge har jag inte varit med om något direkt obehagligt när jag har varit där på besök men att bo där är ju en annan femma.

  tack för en fin och intressant blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här har jag skrivit lite om det:
   http://colombialiv.blogspot.com/2012/03/att-bo-i-colombia-sakerhet.html

   I korthet: Man vänjer sig och jag är sällan rädd, även om jag är mycket mer på min vakt här än i Sverige.

   Radera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.