tisdag 8 maj 2012

Apropå kulturkrockar i barnuppfostran

Förutom det här med kläderna finns det något annat jag aldrig någonsin kommer att vänja mig vid:
Bebisparfym.

Vi har en flaska som vi fick på någon av alla babyshowers. Den står i sin oöppnade kartong i badrumsskåpet och där får den förbli.

22 kommentarer:

 1. Haha, bebis parfym i Colombia och hundparfym i USA. Hundar lukar ju iofs inte allt för sällan illa men bebisar luktar ju bäst! why oh why??

  SvaraRadera
 2. Haha, låter helt obegripligt! Håller med, vissa kulturella saker vänjer man sig vid och annat känns verkligen omöjligt!

  SvaraRadera
 3. Oj vad konstigt! Bebisar som luktar så gott.

  SvaraRadera
 4. Haha... ja alltså det måste ju vara en av världens onödigaste grejer. Bebisdoft är världens bästa doft.

  SvaraRadera
 5. Vem vill INTE att ens bebis ska lukta bebis? *fattar inte*. För att inte tala om onödiga kemikalier osv... Helt galet.

  Gillar sånna här inlägg, FLER! Synd att man inte kan lukta genom bloggen, är nyfiken på hur den där bebisparfymen luktar...

  SvaraRadera
 6. Sådant säljs i Sverige också! Eller gjorde i alla fall. På Zara. Jag såg det och storknade. Har dock för mig att det blev debatt av det sedan, så det är säkert borta nu.

  SvaraRadera
 7. Jag älskar dina inlägg om grejer som är idiotiska i Colombien! Jag bor i Mexiko och stöter på idiotiska grejer mest hela tiden och behöver utlopp för min frustration. Här i Mexiko säljs babyparfym också, nyheterna innehåller inslag om turister på stranden, vilket enligt mig bara är en ursäkt att filma naken kvinnohud, presidentvalskampanjer kräver halvnakna kvinnor för att locka publik. Med mera med mera. Men det är bara jag som tycker att det är helt sjukt.

  SvaraRadera
 8. Men gud, knäppt! Bebisar som luktar så gott.

  SvaraRadera
 9. När jag fick min dotter i famnen i Colombia luktade hon väldigt mycket, så det första vi gjorde på hotellrummet var att tvätta av henne. Det var sista gången hon använde parfym i Colombia. Nu när hon snart är 10 år så börjar parfym bli lite spännande igen.

  SvaraRadera
 10. Ja, visst ar det helt galet och obegripligt. Ofta luktar parfymerna ocksa starkt och i mitt tycke ganska illa. Vet inte om det bara ar ett latinamerikanskt fenomen?
  Nadia

  SvaraRadera
 11. Mycket märkligt! Känns inte sådär jättevärt precis..

  SvaraRadera
 12. Usch ja. Illampu var helt nersprutat när jag första gången fick henne i mina armar på sjukhuset. Då var hon 10 minuter gammal. På dagis finns en parfym som fröken sprutar barnen med innan föräldrarna ska komma och hämta dom.

  SvaraRadera
 13. Allihopa: Men PRECIS! Bebislukt är ju bästa lukten.

  Duktiga Tjejen: Det luktar typ som andra bebisprodukter, typ bebisschampo. Fast mer parfym-aktigt.

  Maria: Hoppas det.

  Maskros: Ja, man kan behöva ventilera ibland. Samtidigt har jag ju valt att bo i Colombia och tycker att mycket är fantastiskt också. Fast vissa grejer kan jag bara inte vänja mig vid.

  Emma: Det kan jag tänka mig!

  Nadia: Jadu, jag vet faktiskt inte. I hela Latinamerika är det ju vanligt i alla fall.

  Mammas machete: Oj! På sjukhuset! Det slapp Gael i alla fall. Men att de får det på dagis också! Ska säga ifrån när det är dags för Gael. Känns inte okej att spreja på en massa onödiga kemikalier.

  SvaraRadera
 14. Babyparfym finns i Spanien också.

  SvaraRadera
 15. Babyparfym känns precis som alla redan sagt extremt onödigt.

  SvaraRadera
 16. Va? Ska en parfymera bort den underbara bäbisdoften?

  SvaraRadera
 17. Här i Spanien är babyparfym också väldigt vanligt. Jag brukar ibland använda dem på mig själv, eftersom jag tycker om svagt doftande parfymer, men skulle aldrig använda dem på en baby...

  Carina

  SvaraRadera
 18. galet. om jag börjar tänka finns det massor av saker som är stora kulturkrockar och massa saker som jag bara tycker är allmänt strange. som att ha tvättstugan i köket. Inte direkt hygeniskt och hur kul är det att sätta på sig nytvättade kläder som har torkat i köket tillsammans med oset från friterade empanadas

  SvaraRadera
 19. Va, på rikigt? Det är ju helt sjukt!

  SvaraRadera
 20. No, baby perfum is not common in all Latin America. I am from Ecuador but living in NY now and it is the first time that I hear about baby perfums...that must be a Colombian thing!

  SvaraRadera
 21. Annika: Där ser man!

  Åsa: Håller helt med!

  Fifi: Exakt!?!

  Carina: Det känns som ett bättre användningsområde!

  Bottiaborgman: Ja! Jag har skrivit om såna skillnader i ett tidigare inlägg här.

  Jojjo: På rikt.

  Anonym: Maybe...

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.