onsdag 16 maj 2012

Jodå, jag lever

Utifall att ni skulle ha läst nyheterna - till exempel DN, SvD och SR som skriver om gårdagens bombdåd i Bogotá - och undrat över mitt välbefinnande kan jag meddela att jag, och alla jag känner, mår prima. Attentatet skedde på morgonen och jag fick inte ens reda på det förrän på eftermiddagen.

Tydligen var det ett attentat mot förre inrikesministern Fernando Londoño, som klarade sig, till skillnad från sin livvakt och chaufför. Taxichauffören jag åkte med igår spekulerade i att det kunde varit paramilitärer som Londoño haft ouppklarade affärer med. Eftersom halva före detta presidenten Uribes regering var rätt nära kompisar med paramilitärerna låter det inte som en helt osannolik teori. Polisen gick direkt ut och skyllde på FARC, som de alltid gör. Uribe passade på att kritisera nuvarande regeringen, eftersom attentatet skedde samma dag som en ny fredslagstiftning, som inte går längs Uribes stenhårda militärlinje, manglas igenom i kongressen. Andra spekulerar i att det kan vara relaterat till att igår var startskottet för frihandelsavtalet mellan USA och Colombia.

Vem vet. Vi lever och mår i alla fall.

3 kommentarer:

 1. Bra inlägg. Jag har spånat på det i min nya entrada. Kram!/Julia

  SvaraRadera
 2. Måste vara både spännande och otäckt att bo i ett land där det händer en del sådana där grejer. Tack för ett bra inlägg!

  SvaraRadera
 3. Julia: Tack!

  Annelie: Ja! Man vänjer sig, konstigt nog.

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.