torsdag 17 maj 2012

Kom och jobba i Colombia

Hej alla ni som nästan dagligen googlar er hit via sökningar som jobba i Colombia, flytta till Colombia, bo i Colombia och liknande på samma tema. Här kommer ett supertips till er: Diakonia söker Regional Manager för Latinamerika, med säte i Bogotá.

Själv tycker jag att tjänsten verkar otroligt intressant, sådär så det kliar i ansökningsfingrarna och jag går in och läser beskrivningen nästan varje dag och tänker att "men ska jag ändå inte...".

Men nej, jag ska nog ändå inte. Vår tanke är att försöka oss på Sverige ett tag om två år, när projektet jag jobbar på är slut. En eventuell framtida sverigeflytt som vi redan skjutit på flera gånger. Det här jobbet skulle innebära att skjuta på flytten minst ett år till. Jag hoppas att det dyker upp sådana här intressanta jobb sen igen i framtiden.

Men alla ni andra som verkar sugna på att komma hit, ta chansen, sök!

8 kommentarer:

 1. Kan du inte berätta lite om era planer på Sverigeflytt? Kan Oscar svenska? Hur tänker ni om jobb? Medmeramedmera.Det vore roligt om du skrev om det här.

  SvaraRadera
 2. Härlig blog!

  Jag hade tänkt försöka ordna så jag kan jobba på ett svenskt företag i Colombia ( = Bogotá mest troligt eftersom det är där de finns, men skulle gilla Medellín) efter min examen. Har bott där ett år 2000-2001 (Santa Marta + Medellín). Hur ser lönerna ut för svenskar i svenska företag i Colombia? Vilken lönenivå följer de?

  Vet du vilka fördelar anhörigvisum har mot andra visum? Tänker här på min flickvän som är svensk. Jag har dubbelt medborgarskap (Col-Swe) men är uppvuxen i Sverige.

  SvaraRadera
 3. Annika: Sagt och gjort!

  Anonym: Tack!
  Lönerna beror helt på vilken typ av kontrakt det är. Är det ett svenskt kontrakt (som utsänd från Sverige) är det oftast svensk lönenivå, är man lokalanställd är det colombiansk lönenivå (vilket varierar enormt beroende på jobb, kvalifikationer, osv.)
  Anhörigvisum är praktiskt om man inte har jobb, för med arbetsvisum måste man ju ha en anställning, ett kontrakt och en massa papper från jobbet, och arbetsvisumet gäller bara så länge kontraktet gäller, medan anhörigvisum gäller i två år (tror jag) och sen kan förnyas igen utan problem.

  SvaraRadera
 4. Tack för svaren!
  (Låter ju logiskt med lönenivåerna).
  Anhörigvisum låter alldeles förträffligt. Så slipper man brottas med den delen av den colombianska byråkratin mer än vartannat år =)

  Vilka bostadsområden i Bogotá som är övre medelklass (dvs. säkra och fräscha men inte tokdyra) skulle du rekommendera? Såg att du nämnde att det blir "finare" ju längre norr man kommer, och att du hade lite annan synpunkt på vad som är ett sjysst område jämfört med andra där.
  Jag förstår att vissa är "tråkigare" än andra, dvs. lite mer uptight, konformitet och så, men gissar att det är det man får betala för att få lite mer ordning och säkerhet. Du skulle kanske kunna göra en liten lista på områden (de du känner till någorlunda) med lite kommentarer? Vore väldigt intressant i alla fall =)
  Tack igen för en fin blog.

  SvaraRadera
 5. Jag har skrivit lite om bostadsområden här. Det är svårt att göra en uttömmande lista, övre medelklassområden finns hur många som helst (Bogotá är ju en åttamiljonersstad), för det beror så himla mycket på var man jobbar. Visst kan man bo i en ände av staden och jobba i andra, men för att slippa tillbringa oändliga timmar i trafikstockningar som totalt dränerar en på livslust skulle jag rekommendera att försöka bosätta sig någorlunda nära jobbet.

  SvaraRadera
 6. Ja, det låter även det mycket rimligt.
  Tack!

  SvaraRadera
 7. hej jag är mkt intresserad om att flytta till colombia och börja ett liv där..jag bor i sverige och har ett jobb men är inte van vid detta livet här.allt är mkt dött och tråkigt.äre nån som vet vart nånstans ska man söka jobb i colombia,jag vet att lönerna där är mindre än i sverige men spelar inge roll utan jag vill ba flytta ditt bo och jobba..Har varit i medellin flera gånger och känner staden mkt bra så hade varit kul att hitta nåt i medellin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är jobbsidor som kan vara bra att kolla på för att hitta seriösa jobbannonser:
   elempleo.com
   zonajobs.com

   Sen söker just nu Kristna Freds fredsobservatörer till Colombia, det kanske kan vara något?

   Radera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.