måndag 28 maj 2012

De är här!

Ska skriva mer någon annan gång, men man kan ju säga såhär sammanfattningsvis: Lyckan är total.18 kommentarer:

 1. Your baby looks more and more to your family's side...he is too adorable and cute. Your parents must be so happy for you!

  SvaraRadera
 2. Åååh vad härligt! Nu får jag hemlängtan efter mina föräldrar <3

  SvaraRadera
 3. Tänk, för en vecka sen var de här hos oss, nu är de där hos er :-) Jag tycker de ser väldigt förtjusta ut alla tre! Kram!

  SvaraRadera
 4. Åh, så himla fint! Mormor & morfar ser väldigt stolta ut också. :)

  SvaraRadera
 5. Åh så fint! De ser så stolta ut :) Nu gråter jag lite!

  SvaraRadera
 6. Åh, vad fint! Tänk att de suttit på flygplanet i flera timmar och bara velat komma fram och nu är de där!

  SvaraRadera
 7. Gud vad fint!
  Jag har följt din blogg nu ett tag och undrar om jag skulle kunna få lov att ställa en fråga. Jag har börjat titta på doktorandtjänster utomlands inför hösten 2013 men nästan ingenstans finns det information om hur man finansierar sin doktorandtid om den inte är avlönad och det verkar finns hemskt få tjänster som är avlönade, är avlönade doktorandtjänster det ett svenskt fenomen? Hur gjorde du? Sen undrar jag hur du gjorde för att hitta och få din doktorandtjänst, hade du kontakter sedan innan på universitetet i den forskningsmiljö där du sedan hamnade eller sökte du ifrån Sverige? Sökte du till flera universitet och forskarmiljöer? Anpassade du i så fall din forskningsplan/fråga till varje ansökan? Kort sagt: Hur gör man? Jag känner mig himla vilsen rentu ut sagt, jag vet vad jag vill men får krupp på att sociologiska institutionen på LU är så dåliga på att ge information! Hoppas du inte tycker att jag är alltför jobbig som ställer en massa frågor trots att vi inte känner varandra:)

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Åh så roligt för er alla! / Monika M

  SvaraRadera
 9. Vilket vackert foto på Gael tillsammans med morfar och mormor. Förstår att lyckan är total.

  Kram

  SvaraRadera
 10. Åh vad skönt för er att få visa upp er skatt för mormor å morfar!

  SvaraRadera
 11. Gud vad härligt med sverigebesök! Njut tiden!

  SvaraRadera
 12. Det här måste du lyssna på! Så så spännande!
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1272&artikel=5126770

  SvaraRadera
 13. Allihopa: Ja, det är jättefint att ha dem här!

  Rock, paper, scissors: Jag har ingen doktorandtjänst. Jag läste en forskarinriktad tvåårig master, och nu jobbar jag som forskarassistent på ett fristående institut.

  Men generellt sett tror jag att doktorandanställningar är ett svenskt (kanske nordiskt?) fenomen. Jag har aldrig hört talas om att man får betalt för att doktorera någon annanstans, utan generellt sett är det som vilken utbildning som helst, dvs att det kostar terminsavgifter och sedan får man försöka finansiera sitt uppehälle med stipendier eller med att jobba vid sidan av (jag jobbade heltid samtidigt hela tiden som jag läste min masterutbildning).

  Angående att söka doktorandtjänst utomlands, jag har ju aldrig gjort det, så jag vet inte riktigt hur det funkar, men som jag förstår det i alla fall här i Colombia krävs oftast uppsatsplan, CV (med tidigare publikationer om man har några sådana, det är rätt viktigt) och antagningsintervju. Eftersom det är en utbildning som man betalar för finns det fler platser än det finns i Sverige där det mer är "nu utlyser vi en doktorandtjänst i historia". Här är det "nu öppnar vi antagningen till de 10-15 platserna till doktorandutbildningen i historia". Typ.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 14. Linnea: Tack för tipset! Verkar jätteintressant!

  SvaraRadera
 15. Tack för fint svar! Jag hade tydligen missuppfattat, jag hade för mig att du doktorerade med din uppsats men nu är jag med igen, även jag läser en forskarinriktad 2-årig master :) SOm sagt, tack snälla föratt du tog dig tid att svara, det uppskattade jag till tusen

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.