måndag 12 januari 2015

Nyåret 2014

Sen blev det nyår, och det blev det för oss i det lilla samhället Ciénaga, mitt emellan de karibiska kuststäderna Barranquilla och Santa Marta. Därifrån är Yuri, en av våra närmsta vänner, och vi inkvarterade oss hemma hos hennes mamma tillsammans med Santo och Virginia, som också tillhör närmsta kretsen.

Yuri, Santo och Virginia var padrinos på vårt bröllop, tillsammans med Alejo som inte var med i år - han och Yuri är inte ett par längre. Förra året firade vi julafton med dem, det här året blev det nyår.

I Colombia innebär alla högtider fest, och nyår är inget undantag. Och Karibien är verkligen inget undantag.

Festen hölls hemma hos Yuris mamma, och släkt och vänner kom förbi under kvällen. En enorm högtalare hade kopplats in ute på bakgården och volymen vridits upp till max för att överrösta alla grannarnas musik, som också hade enorma högtalare utomhus, med maxvolym.

Gael, den partyprissen, var uppe till efter ett på natten, utan en enda tillstymmelse till gråt och ägde dansgolvet, särskilt när Ras-tas-tas lät i högtalarna.
Våra padrinos, minus en, och plus en extra person
Dagen efter hängde vi på gatan utanför Yuris kusins hus, åt traditionell sancocho, drack kall öl i skuggan av träden, och barnen badade i en plastpool som ställts upp på trottoaren.

Ett härligt avslut på det gamla året och början på det nya. Välkommen, 2015, året då det händer!

8 kommentarer:

 1. Alltså Gael, vilken kung!

  SvaraRadera
 2. Gael <3
  Och jag borde verkligen bo i Karibien

  SvaraRadera
  Svar
  1. <3
   Och jo, ibland blir man lite sugen. Men också: Karibien är finfint på semester, vetetusan om jag skulle vilja bo där permanent...

   Radera
 3. Ser ut som att ni hade ett härligt nyår! :-)

  Jag har en fråga till dej som inte är av intresse för nån annan läsare. Undrar om du skulle kunna skicka mej din mejladress, så att jag kan ställa den? Min mejl är johanneshansson@yahoo.se

  Lycka till med alla flyttförberedelser!

  SvaraRadera
 4. Har hört och sett jullåten nu. Herregud vilken ledsam sak! Den deppigaste ledsammaste julsång jag hört.

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.