lördag 10 januari 2015

Julafton 2014

Såhär nästan en månad i efterhand, men bättre sent än aldrig. Precis efter jul åkte vi ju till Karibien, och när vi kom hem började vi sälja våra grejer och det var lite mer tidskrävande än väntat.

Jag kan aldrig riktigt vänja mig vid att julfirandet börjar på kvällen här, att julafton på dagtid är som en vanlig dag. Gael fick en julklapp i strumpan på sängen på morgonen, sen gick Oscar till jobbet.

På eftermiddagen när han kom hem fixade vi det sista med julmaten och -packningen och sen åkte vi hem till Oscars föräldrar där vi skulle fira jul tillsammans med Oscars bror med familj.

Även om julklappsutdelningen vanligtvis sker på tolvslaget i Colombia (Jesus föddes ju egentligen den 25 december...) så tog vi den lite tidigare, så att Gael och kusinen Samuel skulle orka hålla sig vakna. Den första julklappen som Gael öppnade var en docka. Reaktionen (från övriga närvarande, Gael själv blev jätteglad) var några sekunders kompakt tystnad och sen varför ger ni honom en docka? Jag önskar att jag hade haft något dräpande svar redo.

Själv fick jag EN SYSTEMKAMERA av Oscar. Snygga bilder utlovas på bloggen framöver. Jag ser helt galen ut på alla foton från den paketöppningen, jag bjuder på ett från precis när jag insett vad som låg i paketet:
(Helt galen, jag sa ju det)
Jag var ganska nöjd över den presenten, om man säger så. Själv fick han en klocka av mig, och det kändes ju inte precis som att det låg på samma nivå. Eller ens planet.

Efter maten, med både svensk och colombiansk julmat på buffén, fick Samuel och Gael varsin pepparkakstraktor att banka sönder:

Allt som allt ett väldigt mysigt julfirande. Och troligtvis det sista i Colombia på flera år.

11 kommentarer:

 1. Mysigt! Och när en får en sån present måste en ju se lite galen ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe ja precis! Det är väl förlåtet.

   Radera
 2. Vad kul att ni faktiskt gjorde traktorn med släp i pepparkaksdeg. Får se om du får med mallen hem annars får vi bygga något annat nästa jul 😀
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är tänkt att följa med hem! Och jag tänker att det borde vara ännu lättare i Umeås torra luft än här när kopplingen mellan traktorn och släpet vek sig, för pepparkakorna blir fuktiga och mjuka...
   Kram!

   Radera
 3. Låter som en fin jul, men det verkar vara lika svårt att få till julstämning hos dig som här i Spanien.
  Här har vi förresten de tre vise männen som kommer med prestenter.
  Måste höra låten du "tipsar" om så fort jag kan koppla in en högtalare, blev nyfiken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket fin, men precis som du säger, det är svårt med den totala julstämningen.. Här är det niño Dios, jesusbarnet, som står för presenterna.
   Lyssna på låten! Men den är fruktansvärd, hehe.

   Radera
 4. Hur känns det att det blir jul i Sverige sen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantastiskt! Jag är ju en svensk-julknarkare av stora mått :)

   Radera
 5. I personally love it that you gave your son a doll....if there were more women like you in Latin America, the society will start to change for the better!

  SvaraRadera
  Svar
  1. And men, it was from both Oscar and I :)

   Radera
 6. I agree : And men...and this comment is coming from a Latin Woman who was raised in Latin America (with the same stupid ideas about the roles of men and women) but I changed completely after I moved to the States!

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.