söndag 6 juli 2014

Nästa sommar

Det känns som att det handlar mycket om hemlängtan på sistone, men det är något som gripit tag i mig och inte vill släppa. När jag ser bilder från Västerbotten, eller alla sommarbilder som folk bombarderar alla sociala medier med just nu, då känns det mer i magen än vad det brukar göra. Jag tänker på sommarstugan och mina kusiner som har barn i Gaels ålder, och alla barnen är där, alla utom Gael och nej.

Det räcker nu.

Jag älskar Colombia så himla mycket, men hela själen längtar efter Sverige, och en massa anledningar, både emotionella och praktiska, säger att snart är det dags.

Jag kommer inte att sätta min fot i Sverige förrän vi flyttar dit, för just nu kan jag nästan inte tänka mig något värre än att åka på en kort semester och sedan måsta åka därifrån igen.

Och på något sätt känns det lite bättre när vi väl har tagit beslutet: nästa år flyttar vi till Sverige. När det finns ett datum. Då kan jag njuta så mycket mer av Colombia, tänka att vi ska ta vara på tiden vi har kvar här. Planera julresa till Karibien.

Det jag mest ville ha sagt med det här inlägget var att ni vänner som tänker att ni vill komma och hälsa på i Colombia (ja, jag tänker alldeles särskilt på dig, Johanna), ni har lite knappt ett år på er.

Nästa sommar är vi i Sverige.

17 kommentarer:

 1. Tjoho! Vad roligt att få ha er i Sverige.

  SvaraRadera
 2. ojojoj! Spännande och helt fantastiskt! Ar det forever and ever?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, spännande och helt fantastiskt! Forever and ever… det får vi se. Vi siktar på två år till att börja med och för att känna efter. Sen får vi utvärdera, men som det känns (dvs jag, personligen) just nu så är det nog på längre sikt än så...

   Radera
 3. Hurra! /Hilma

  SvaraRadera
 4. OMG! Hurra då måste vi ses!

  SvaraRadera
 5. Så kul, välkomna! Som jag skrev på fejjan fick jag verkligen eld i baken nu, vill SÅ gärna hinna med ett besök ju. Det bara måste vi få till. Det finns saker som komplicerar möjligheten att hinna under hösten men jag återkommer. Har idag redan sökt på biljettpriser för november som jag skrev på facebook :)
  Stor kram till er! Och förstår verkligen att det är skönt att ha bestämt en tidpunkt, lättare att förhålla sig till en sådan än bara "lös framtid".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaaa, kom!
   Och precis, det här med en tidpunkt är väldigt bra. Allt känns med ens lättare.
   Kram!

   Radera
 6. Vad roligt för er och vad spännande :)
  /MilLa

  SvaraRadera
 7. Åh vad roligt! Vad glad jag blir för din skull! Jag vet att det här året fram tills dess kommer att kännas mycket lättare, och som du säger kommer du säkert att njuta mycket mer av allt i Colombia när du vet att det snart försvinner.Vi fattade ett beslut för ett år sedan, att inte vänta på J:s fasta tjänst, som kan dröja hur många år som helst (gagrantin för att kunna komma tillbaka till Spanien om det inte funkar i Sverige) och stanna i max två år till. Det kändes genast bättre. Nu vet ajg inte hur det blir, nu när bebisen kommer, vi får se.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj vad spännande, visste inte att ni också gick i de funderingarna...Hoppas allt löser sig med era flyttplaner, det blir om ett år max alltså?

   Radera
  2. Det löser sig! Men det dröjer förmodligen mer än ett år tills det blir av, bebisen har fått ändra planerna lite.

   Radera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.