söndag 10 november 2013

Google och bloggen

Något av det mest fascinerande med att ha en blogg är vad folk googlar på för att hitta hit. De vanligaste googlingarna är rätt väntade - colombialiv, colombia liv, colombialiv blogg och colombia blogg är bland de vanligaste. Och så colombianska namn, colombia traditioner, och colombiansk musik. Ingrid Betancourt finns också med på listan, tack vare det här inlägget.

Men ibland dyker det upp lite mer oväntade sökningar.

Såhär kan till exempel en finca se ut om den
ligger i kaffedistriktet.
bo i en fika utanför bogota Alltså. Jag vet inte riktigt hur man gör för att bo i en fika. Däremot skulle man kunna bo på en finca utanför Bogotá. Direkt översatt är finca en gård. Den kan vara av varierande storlek, och oftast, nästan så att det ingår i definitionen, odlas det där. En del fincas tillhör stadsbor som har den som sommarstuga, och sköts om av en vaktmästare med familj som brukar bo i en stuga intill, en del tillhör de som faktiskt bor på landet. Vill man bo tillfälligt i en finca utanför Bogotá, över en helg eller så, kan man hitta en att hyra till exempel här.

köpa lägenhet i colombia Det har vi gjort. Det är inte särskilt svårt, det meckigaste är nog att föra över pengarna mellan Sverige och Colombia, men det går det också. Man kan börja att leta lägenhet att köpa till exempel här.

finns ikea i colombia Nej! Tyvärr, finns ingenstans i hela Latinamerika förutom Dominikanska Republiken. Jag har faktiskt mejlat och frågat och de har inga planer på att öppna heller. Det som mest liknar IKEA är annars Tugó. Säger kanske ganska mycket.

är det tryggt att resa till colombia Ja. Det är inte Bullerbyn. Du kanske inte bör resa till just Darien Gap, men absolut till Colombia!

vigsel i svenska kyrkan i colombia Det blir nog svårt, det finns ingen svensk kyrka i Colombia. Det går inte heller att gifta sig på svenska ambassaden i Bogotá.

Tjusigt
florgardin tyskland Ingen aning, men jag har hört ryktas att det är en ganska poppis inredningsdetalj där. Precis som i colombianska medelklasshem.

dejta en argentinare Har jag inte gjort, trots sammanlagt två år i Argentina. Men det är säkert trevligt, om man hittar rätt. Det hänger nog inte framför allt på nationaliteten.

flytta till argentina Det kan man göra. Jag har inte så mycket tips, det var så längesen jag bodde där, men svenskorna Frida Hessel och Kinga Sandén är bosatta och bloggar därifrån. Här har Kinga samlat lite tips för den som funderar på att flytta dit.

bloggar från columbia Tyvärr, har inte koll alls på några bloggar från Columbia, det ligger ju liksom på andra änden av kontinenten. Om det nu mot förmodan skulle vara landet Colombia och inte huvudstadsdistriktet eller skivbolaget Columbia som menades så kan jag tipsa om Mammas Machete, Fredsobservatörerna i Colombia och Internationell observatör på svenska, eller Mike's Bogotá Blog, Colombia Travel Blog, Talking about Colombia och Banana Skin Flip Flops (som är en blogg som jag har lite hatkärlek till) på engelska. Finns fler också, kolla länkarna här till höger.

höjden över havet när man kokar ägg Det gör skillnad. Det har mina föräldrar och jag slagit fast.

11 kommentarer:

 1. Det där med sökningar är så kul! Härom dagen hade nån hamnat på min blogg genom att söka på "kinky mormor". Annars är det ofta sökningar som "ledsen efter förlossning", "åka tåg med barn" och sånt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, mata barn med flaska brukar vara ganska vanligt här också. Kinky mormor.... Undrar vad den personen kan ha varit ute efter?

   Radera
 2. Kul att läsa!! Måste kolla min statistik...

  Anna Granström.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är rolig underhållning emellanåt!

   Radera
 3. Älska roliga googlingar! Min blogg är inte sökmotorindexerad, tog bort det när jag bytte plattform, men tidigare var den det och men en av de absolut konstigaste var den väldigt oväntade: "resa som rysk hora". Jag vet inte riktigt vad personen som sökte var ute efter men jag tvivlar att det fanns något svar i min blogg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. OJ! Hahaha det var ju minst sagt lite oväntat.

   Radera
 4. Haha, älskar att du är hela Sveriges Colombiaexpert/uppslagsbok. Måste kännas hedersamt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å ja, det håller jag verkligen med om! Jag brukar själv söka igenom Colombialiv när jag undrar något om, ja, inte Columbia i alla fall :). Kraaam!

   Radera
  2. Haha! Ja, expert och expert det vetetusan... Jag googlar en del till vissa inlägg innan jag skriver dem, jag har inte allt i huvudet :)

   Radera
 5. Hola!
  Te dejo un video bacanísimo: http://useloos.com/mediaplayer/?itemid=29502

  Saludos!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Si, lo había visto circular por Facebook! Da un poco de esperanzas para el futuro de este mundo...

   Radera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.