onsdag 6 november 2013

Kompisar

Det enda namnet Gael kan säga är Mateo.

Inte ens sin förskolefrökens, eller sitt eget heller för den delen.

Men när han ser sin kompis Mateo när han kommer till förskolan på morgonen ropar han mateeeoooo och så far de iväg som två yrväder och han glömmer helt bort att han har en förälder som ville säga hej då.

På lördag är det tvåårskalas hemma hos Mateo. Det är ett för alla barnen i förskolegruppen i veckan på förskolan, och så ett hemma för närmsta kompisarna på lördag.

Gael är bjuden.

Och jag blir nästan tårögd när jag tänker på att Gael har alldeles egna kompisar. Sin första bästis. Ett eget socialt liv. Det är så himla fint.

13 kommentarer:

 1. Så himla gulligt! :)

  SvaraRadera
 2. Åh, eller hur! Eje har sedan han var två haft en superbästis, Matti. Och sedan han kunnat prata har han spontant sagt "jag älskar Matti, mamma" så fort vi pratat om honom. Deras kitafröknar har berättat hur Eje gör allt för Matti – hämtar saker åt honom, dukar av lunchbordet efter honom... Den kärleken! Så jäkla rart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Det raraste som finns, verkligen!

   Radera
 3. Men hjärtknip så rart! Isak hade kommit runt husknuten och hållit en kompis i handen när Frallan hämtade på förskolan för ett tag sedan. Fick stänga dörren till kontoret för att kunna snyfta ostört en stund. Så himla fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Igår träffade Gael en tjej i samma ålder i lekparken. De tog varandra i handen och gick iväg till en parkbänk och klättrade upp på den och satte sig och dinglade med benen. Jag dog av hjärtsnörp.

   Radera
  2. Åh! Hade också dött! Så fint!

   Radera
 4. Verkligen fint inlägg!

  SvaraRadera
 5. Haha jag blev lite tårögd bara av att läsa ditt inlägg!
  mvh, lättrörd.

  Men så himla fint ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag blir också lite tårögd! Finfint är det.

   Radera
 6. Å finis!!! Han börjar blir stor!
  (men du, hälsa honom att det finns en tant härborta som heter Julia, så börja öva nu: J-U-L-I-A) :).

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.