lördag 18 maj 2013

Spontanhäng

Något av det jag älskar mest med Colombia är spontaniteten i vardagen. Man behöver aldrig planera något och saker händer av sig självt ändå.

Igår eftermiddag ringde min kompis Abraham som var i närheten av mitt jobb och undrade om han kunde komma förbi och hänga med Gael och mig ett tag. Vi hämtade Gael från förskolan och gick hem till oss för att snacka över en öl som sedan blev två. Medan Gael somnade kom Oscar hem och då blev ölen tre och fyra, och sen rom från Cuba.

Någonstans där instagrammade jag en bild på det hela, och våra grannar som råkade vara på en bar i närheten såg den och dök upp för att vara med på kalaset.

En vanlig fredagkväll i Colombia.

Ikväll ska vi faktiskt på en planerad fest. Vår kompis Santo fyller år och har bjudit in oss med över en veckas varsel, enkom för att hans kompisar med barn (=vi) skulle ha tid att fixa barnvakt och kunna vara med på festen. Men eftersom det är så himla jättekonstigt att bjuda in till fest med över en veckas framförhållning var han sedan tvungen att skicka ett förklaringsmejl förra lördagen till alla som trodde att festen var då - festen är inte idag, den är nästa lördag:


Det är ju mer normalt att det blir fest utan att planera mer än en dag i förväg än att bjuda in med framförhållning.

Hur som helst, nu är dagen inne och Gael ska sova över hos farmor och farfar och vi ska på fest! Med sovmorgon dagen efter! Peppen är enorm.

6 kommentarer:

 1. Oh, hur var den PLANERADE festen? Gillar såndär spontanitet. Samtidigt: Hur går fester till med en dags varsel när det gäller att bjuda på mat osv? Finns det några fester med längre varsel? Typ dop/bröllop?

  Har Gael sovit borta många gånger och hur går det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja... jag vet inte, det funkar bara... Ibland bjuder man in några till middag och så dyker det upp fler, då får man fördela maten. För ett tag sedan hade vi till exempel bjudit Oscars föräldrar och bror med flickvän, så dök flickvännen upp med sin mamma och bror också! Men visst, ibland bjuder man med längre varsel, typ dop/bröllop. Vi fick till exempel inbjudan i helgen till Oscars brors bröllop och det är först i slutet av juni....

   Det var premiärbortasovning för Gael (vi har gått ut tidigare men då har han sovit hemma och farmor sovit över hos oss) och det gick över förväntan jättebra! Så det lär vi göra om oftare.

   Kram!

   Radera
 2. Haha! Jag var faktiskt på väg upp till dig i fredags - skulle till exito i san martin - men dissade hugskottet med ett "Annika är ju svensk, hon kanske inte gillar spontana besök". Nu ångrar jag mig djupt. Nästa gång dyker jag upp med en vinare, fem polare o några sugna mariachis kring småtimmarna. Vänta bara! :). Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Meeeeeeeeen! Julia! Det var det värsta jag har hört! Ser fram emot min mariachi-serenata nästa gång du är i Boggan.
   Kram!

   Radera
 3. Härligt, ha en grym kväll/hoppas ni hade en grym kväll.
  kram!

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.