fredag 18 januari 2013

Vintersverige

Åh! Jag fick den där Astrid Lindgren-julen jag ville ha! Snö och kallt. Precis som jag hade längtat efter.

Och framför allt fick Oscar uppleva riktig vinter. Med (nästan) alla aktiviteter som hör därtill. Vi gick ut hårt redan andra dagen med att skida genom skogen i djupsnö för att leta julgran, och picknicka i sisådär 15 minusgrader. Det hela avslutades med en skotertur. Sen följde sparkåkning, skridskoåkning och snowboard, med varierande framgångshalt.
Det är Oscar som kommer bärandes på årets julgran där nere i högra hörnet

Oscar var för övrigt väldigt fascinerad över hela fenomenet vinter och snö. Att snö inte bara är snö, ibland är den hård, ibland mjuk, ibland lätt, ibland tung. Att snöflingor faktiskt existerar på riktigt och ser ut sådär som på teckningar, och att det går att se med blotta ögat och inte bara i mikroskop.

Gael var mindre fascinerad över fenomenet vinter och snö. Han sov visserligen jättebra utomhus, sådär som bebisar gör, men i vaket tillstånd var det inget han hurrade över, precis.
Vintern, alltså. Vilken himla bra årstid det är, ändå. Som jag har saknat dig!

6 kommentarer:

 1. Å vad härligt med vinter-sverige höll jag på att skriva. Vinter-Norrland får nog tilläggas. Ska sägas att jag dock aldrig upplevt denna vinter. Sydsverige brukar ju mest vara blask, skridskorinkar och några av dagar av kommunal konstgjord snö i någon backe... : Men härligt ser det ut vilket som! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kanske är vinter-Västerbotten det handlar om! Men det är ju vintersverige för mig!
   Kram

   Radera
 2. Underbart! Alla borde förundras mer över vinterns alla fenomen istället för att svära över dem! Sparkåkning är på topp på min vinterlista tätt följd av skridskoåkning...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men eller hur! Jag svär väldigt sällan åt dem. Skridskoåkning var i topp för Oscar med!
   Kram

   Radera
 3. Jag beundrar Oscar. Precis som i somras räds han inga utmaningar.

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.