tisdag 23 oktober 2012

Låtsas-VAB

En febrig bebis och samma bebis
lite piggare, lite prickigare

Det är en slagen hjälte vi har hemma, som legat däckad hela helgen. Det visade sig vara tredagarsfebern han åkte på när han nu blev sjuk för första gången i sitt liv.

Eftersom VAB och andra fina förmåner för föräldrar är totalt icke-existerande på den colombianska arbetsmarknaden är det tur att både Oscar och jag har rätt flexibla jobb, och jag kan jobba hemifrån om jag vill (vilket jag i princip aldrig gör eftersom det är totalt omöjligt att koncentrera sig).

En är ju inte så sugen på att lämna en ynklig liten skrutt hemma och gå till jobbet när han vaknar på måndagen med över 39 graders feber för tredje dygnet i rad och på tisdagen med prickiga utslag över hela överkroppen. Så igår och halva dagen idag har jag jobbat hemifrån medan farmor och farfar passat Gael. Pussat och kramat lite extra på sjuklingen och tänkt att Sverige, alltså. Vilket himla bra land att vara förälder i, i jämförelse.

10 kommentarer:

 1. Ja, shit vad jobbigt. Stackars er. Hoppas han blir bra snart. Här kan vi vara lediga, så det är ju en stor fördel, men man måste ha sjukintyg från första dagen. Så alla febriga ungar måste släpas iväg till läkaren även om man vet att det är förkylning. Krya på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ju ganska märkligt, eller opraktiskt i alla fall... Och vilken onödig belastning av sjukvårdssystemet!

   Radera
 2. Här kommer en liten Argentinafråga till. Vi hade tänkt åka till Ushuaia egentligen men har nu börjat titta på Salta. Det är ju väldigt olika platser, har du några tankar/tips för att hjälpa oss att bestämma oss? Vi har redan besökt Peninsula Valdes vilket kanske mer klimatmässigt osv liknar Ushuaia...

  Hoppas er lilla skrutt kryar på sig snart! Så jobbigt när dom är sjuka..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte varit på något av ställena, men om jag var ni skulle jag åkt till Salta. Dels för att Península Valdés liknar Ushuaia en del (känns det som), och dels för att Salta är så himla annorlunda (södra Argentina har ju vissa likheter med Skandinavien, särskilt Norge, vilket Salta inte har överhuvudtaget).

   Har ni tid på er är det ju inte långt från Salta till Bolivia heller och det kan ju vara spännande, Bolivia och Argentina är ju två totalt olika länder.

   Kram!

   Radera
 3. Stackars Gael! Tre dagar... Hoppas han är frisk och kry i morgon då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu börjar han piggna till och prickarna försvinna! Puh!

   Radera
 4. Åh, liten skrutt! Skönt att tre dagar går fort!

  SvaraRadera
 5. Stackarn. Tur att ni har så flexibla jobb! Och ja, har verkligen tur att vara förälder i Sverige. Blir inte många kronor att vara hemma ett år (ca 5000 efter skatt/mån för mig), men det är det värt eftersom jag kan. Hade jag varit ensamstående hade det aldrig gått. Fattar inte hur singelmorsor gör det någonstans i världen... En annan historia.

  Heja Sveriges föräldraförsäkring! (Sen är grav och förlossning under all kritik här jämfört med andra länder).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, nej det är verkligen inte mycket pengar! Men ändå... Vi har typ 0 pesos på kontot kvar varje månad, för här måste vi betala privat sjukförsäkring som är skitdyr, lön till barnskötare, osv osv....

   Men gravid i Sverige är jag inte så sugen på att vara.

   Radera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.