torsdag 4 oktober 2012

Hur ser det ut i Bogotá?

Johanna i Berlin undrade ju på frågestunden hur det ser ut i Bogotá. Jag lovar att återkomma med ett litet bildreportage, men under tiden skulle jag vilja visa den här filmen, som kommer från en av mina favoritorganisationers senaste kampanj Se aborta por una razón, no por falta de razón*.

Den två minuter långa videon är fylld av klipp från runtom i Bogotá:

 

*Det är en ordlek som inte funkar att översätta, men bokstavligen betyder det "Man gör abort av en anledning, inte av brist på förstånd", fast på spanska är anledning och förstånd samma ord (razón, ungefär som reason på engelska).

6 kommentarer:

 1. Å, fint! Såg senast igår en dokumentär där en 21-åring avled efter att ha försökt utföra abort på sig själv (eftersom abort inte är lagligt i hennes land). Är det det som är "ja till livet"? Argh!

  Heja kampen för kvinnors rätt till legal och säker abort! Här i Sverige har det varit på tapeten på senare tid att stödet till kvinnor som genomgår abort har stora brister. Så även här finns det ju mycket att göra fortfarande.

  /Frun

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å nej! En sextonårig tjej från Dominikanska Republiken dog för en dryg månad sedan i leukemi efter att hon förvägrats strålbehandling i tid eftersom hon var gravid och det skulle döda fostret. Hon var gravid i trettonde veckan, så fostret överlevde såklart inte heller. Fint försvar av livet där också.

   Men jag ser att det alltså finns jobb för mig i Sverige också...

   Kram!

   Radera
 2. Du har skrivit om det på din blogg förut någonstans skulle jag tro, men apropå ovanstående kampanj, vad är statusen nu med kvinnors rätt till abort i Colombia? Alla svängar upp till författningsdomstolen om lagar som strider mot internationella konventioner och diverse bakslag med US AID för några år sen mm - hur ställer sig politiker, befolkningen, kyrkan etc till abortfrågan idag (inkl alla abort-piller och hemliga hörn där man kan utföra abort)? Hur togs/tas ovanstående kampanj emot i debatten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Råkar ju vara mitt favoritämne! Inlägg kommer!

   Radera
 3. Superintressant ämne (som jag gärna läser ännu mer om!) och fin video. Ser fram emot bildreportaget också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte glömt bildreportaget, är bara lite seg!

   Radera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.