torsdag 9 februari 2012

Min nya kompis

Jag har en ny kompis hemma. Den är en ersättare för en annan gammal trotjänare som funnits med mig i fem års tid.

Den här nya kompisen heter Macbook Air och den har jag suktat efter länge.

Inte för att jag inte gillade min gamla Macbook, det gjorde jag såklart. Men när piltangenterna både till höger och nedåt slutar funka, och A- och G-tangenterna är så tröga emellanåt att man måste trycka sisådär 10 gånger på tangenten för att bokstäverna ska dyka upp på skärmen, då börjar det bli dags att fundera på att byta upp sig.

Och när man då hittar ett supererbjudande på en Macbook Air för 7000 kronor med Office-paketet på köpet, då kan man inte annat än slå till.

Igår kom den, min nya kompis. Helt plötsligt kändes gamla datorn som en klumpeduns i jämförelse med den här lättviktaren, som dessutom är snabb som en rymdraket jämfört med föredettingen.

Gamla Macbooken får hamna hos Julia i Allmänningen istället. Där i byn behövs datorer även om de inte har ett tipptopp tangentbord och är supersnabba. Jag tror den kommer att trivas.

Nej, nu måste jag sluta. Jag ska bekanta mig med alla spännande funktioner på min nya dator nu. Hej då.

8 kommentarer:

 1. Trevligt, har ju nyligen fått en MacBook Air via jobbet också. Är väldigt nöjd med den hittills. Har du 13" eller 11"-varianten?

  SvaraRadera
 2. Woho, gratulerar! Är också sugen på en air, eller: min högra axel som bär macbooken fram och tillbaka till kontoret varje dag är sugen på en!

  Toppen att den gamla kom till användning också ju.

  SvaraRadera
 3. Hej Annika!
  Jag märkte nånting i gårdagens Helsingin Sanomat: I en artikel (Vad äter andra barn http://www.hs.fi/ruoka/artikkeli/Mit%C3%A4+muut+lapset+sy%C3%B6v%C3%A4t/1135270361393 ) om skolmat i olika länder fanns också ett exempel från Bogotá och på skribentlistan var en Oscar Amaya... Är det ett vanligt namn eller är det fråga om "din" Oscar? Jag är nyfiken :)
  (Du och jag träffades typ 11 år sen i Manchester på EJBM. Och jag tycker jättemycket om din blogg!)

  SvaraRadera
 4. Brorsan: Jag har 11-tumsvarianten (tror jag). Den är himla fin och nätt.

  Johanna: Air är fantastisk! Är hemskt nöjd än så länge.

  Kaisa Nej men hej, välkommen hit!
  Ja, det är "min" Oscar. Han har en finsk journalistkompis som frågade honom om han ville fota colombiansk skolmat. Vad roligt att du sett artikeln, han hade inte ens sett den själv ännu!

  SvaraRadera
 5. Hej Annika!
  Hoppas att du köpte 13" skärmen. Trodde inte man kunde köpa Mac i Colombia, men nu finns det även utanför Bogotá. Jag köpte min innan jag åkte till Colombia.
  Flyttade till Ibagué i nov. Hittade din blogg när jag sökte efter diskmaskin till vårt nya hus.
  Tack för trevlig blogg.
  /Christer

  SvaraRadera
 6. Varför skulle man inte kunna köpa mac i Colombia?
  Spännande med en svensk i Ibagué av alla ställen! Om du inte hittat diskmaskin ännu så köpte vi vår på Ktronix, jag tror att de levererar till hela landet, kolla alternativen här.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 7. Hej igen!
  För 4 år sedan när jag var här och hade glömt min sladd till strömförsörjningen av Macen fanns den ingen i hela Ibagué.
  Jo, vi har köpt en diskmaskin hos Casa Magna i Bogota. Vi var tvungna att köpa den för att "markera plats" i vårt nya kök. Man vet ju inte om måtten blir samma på nästa generation. Nu står en ouppackad i vårt gästrum./Christer

  SvaraRadera
 8. Grattis till nya kompisen och schyst att Julia får gamla!

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.