måndag 6 juni 2011

Dagens u-landsproblem

Bild lånad från Mikes Bogota Blog, såhär ser det ut
kvarteret bortanför oss.
Ett kvarter från vårt hus har den tillfälligt avsatte borgmästaren dragit igång ett av sina miljarders byggprojekt.

Just det här projektet som säkert kommer att pågå i en halv evighet innan det är klart ska bli transmilenios första underjordiska station.

Bygget sker på Avenida Séptima, som är en av de viktigaste vägarna i staden. Och nu till u-landsproblemet: Det finns inga ritningar över vilka ledningar som går under vägen. Därför sker hela utgrävningen lite på måfå.

Men viktiga ledningar blir ju såklart söndergrävda ändå. I lördags till exempel kom det plötsligt inget mer vatten i kranen. Då hade visst en viktig vattenledning råkat grävas av. Nu har vi vatten igen, men inget varmvatten, för när varmvattentankarna tömdes helt så pajade visst termostaten.

Med sedvanlig colombiansk tidsprecision ska vi få tillbaka varmvattnet "imorgon, kanske". Tills dess duschar jag med hjälp av uppvärmt vatten i en hink och Oscar som vattenhällare, som vi gjort förr.

Det påstås att allteftersom de gräver igen vägen igen ska de göra ritningar över vad som finns därunder. Det vore ju hemskt praktiskt.

4 kommentarer:

 1. Vad jobbigt... Lite så är det för min kompis i afrika där både el och vatten kommer och går lite som det vill... Kul med din artikel du fick publicerad! Kram

  SvaraRadera
 2. Det kan ju underlätta! Trots att de förmodligen har ritningar här grävs en del ledningar sönder ibland... Mina föräldrars bostadsområde blev utan internet och TV förra veckan när en ledning råkade grävas sönder...

  SvaraRadera
 3. När vi gräver här hemma på gården eller som nu, i stugan, brukar vi helt enkelt fota av hur ledningar och kablar ligger där under marken.

  Det här verkar ju vara ett något större projekt, men jag tycker att du kan hjälpa till lite, Annika. Ta med dig kameran och gå ut och fota den där gropen. Sen kan du sälja bilderna till Bogotás stadsledningskontor, eller vilka det nu är som har hand om såna där saker. Bra idé, va!

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.