lördag 26 februari 2011

Bogotá just nu:

Det regnar. Alltså verkligen vräker ner. Åskan dundrar så att rutorna skallrar och larmen på all bilar som står parkerade på gatan börjar tjuta.

Den där "sommaren", dvs den soliga och torra perioden som ska vara i åtminstone två-tre månader runt årsskiftet var snarare två-tre veckor. Nu verkar läget ha återgått till som det var mot slutet av förra året. Jag hoppas verkligen, om inte annat så för min mentala hälsa, att jag har fel.

Uppdatering: Det är i alla fall tur att Bogotás väder är lika ombytligt som våldsamt. Nu, sisådär en halvtimme senare har regnet slutat och molnen börjar skingra sig. Det dåliga vädret varar aldrig särskilt länge, däremot kommer det alldeles för ofta.

5 kommentarer:

 1. Oj, oj! Ja, staden Bogotá kan ju verkligen det här med att regna.

  Laura frågade mig i dag om "Papitos Díos" bor i Sverige också, precis som de bodde på Cran och på Halifax. Jag fattade inte först, men tydligen har de fått lära sig att det är "Papitos Díos" som gör att det blixtrar och dundrar ibland. Är det så?

  SvaraRadera
 2. åååh sådana där regn. Jag bodde i Costa rica 6 månader. Den åskan. Både fantastisk och skrämmande.

  SvaraRadera
 3. Åsa: "Pappa Gud", alltså? Tja, det kanske det kan vara... Det hade jag inte hört förut, men jag hänger ju å andra sidan inte så mycket i barnkretsar så det är mycket möjligt att det är förklaringen barn får lära sig.

  Mette: Fast jag kan tänka mig att Costa Rica-regnen är lite bättre ändå. Bogotá ligger ju på 2600 meters höjd och är lite halvkallt för jämnan och när det regnar såhär blir det runt 10 grader och man fryser halvt ihjäl (för det här med isolerade hus är ju inte precis något som de tycker är så värst nödvändigt på den här kontinenten).

  SvaraRadera
 4. Fast grynen säger inte Papito Dios utan Papitos Dios. Har de hört fel eller kan det finnas en förklaring till det?

  SvaraRadera
 5. Hmmm... Ingen aning... Vore mer logiskt med Papito Dios, men jag har faktiskt ingen bra förklaring, vet inte vad som är rätt eller fel där.

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.