onsdag 9 februari 2011

Så det kan gå

Igår kom ett mejl med en förfrågan. Ville jag möjligen göra en peer review* av en artikel innan publicering i den akademiska tidsskriften International Law. Revista Colombiana de Derecho Internacional. Ja, tack vare mina kunskaper i genus- och HBT-frågor vore det en ära att få ta del av mina synpunkter.

Det fick mig att tänka på hur himla konstigt det är, det här med hur livet blir. Inte dåligt, på något sätt, men konstigt.

Hade någon frågat mig för några år sedan så hade jag nog aldrig gissat på att jag skulle jobba med forskning. Att jag skulle hamna i den akademiska världen. Att jag skulle bli en person som colombianska akademiska tidsskrifter ber om utvärderingar från.

Jag tänker fortfarande att när jag blir stor vill jag jobba med genus- och sexualupplysningsworkshops för ungdomar. På RFSU eller Profamilia eller så.

Det här med att jag råkade bli genusforskare, det är liksom bara ett och annat bananskal som jag råkade halka på under vägen.

Ett väldigt bra bananskal, visserligen. Men när jag blir stor, då är det ungdomarna som gäller. Tills dess är det rätt spännande att få vara en akademisk referensperson.


* En slags utvärdering av experter som görs av forskningsartiklar innan de publiceras i akademiska tidsskrifter.

5 kommentarer:

 1. Ja man vet adrig hur det kan gå. Om du i Uppsala inte fått nys om ett universitet i Chile så kanske du inte hamnat i sydamerika.

  SvaraRadera
 2. Eller hur! Tänk om... Precis som tänk om jag inte hade blivit lottad att få åka på barnby med CISV den där gången när jag var 11 år.

  SvaraRadera
 3. Coolt att få göra en peer review!

  En av mina bästa kompisar under skoltiden åkte förresten också på en massa CISV-läger på den tiden. Minns att jag var ruskigt avundsjuk, det verkade alltid så himla kul!

  SvaraRadera
 4. Gud vad spännande! Typ min dröm att få jobba med derecho internaciolan/publico (= min inriktning). Lyllo, lyllo dig... Du har ett grymt härligt liv!

  SvaraRadera
 5. anydaynow: Det var fantastiskt kul! Jag fortsatte från 11 år ända upp i vuxen ålder. Förändrade mitt liv. Synd att det inte finns i din stad i Australien: http://www.au.cisv.org/chapters/

  It's all about me: Jag vet! Jag är ju inte ens advokat, lite knasigt. Men ja, är mycket nöjd med mitt liv, måste jag säga.

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.