fredag 11 februari 2011

Umeå?

Ibland när jag tänker på Oscars och min idé att någon gång flytta till Umeå ett tag får jag lite ångest av tanken på att här har jag värsta spännande och roliga karriären och vad tusan ska jag jobba med i Umeå egentligen?

Universitetet är ju såklart ett spännande alternativ, men det är inte så ofta det utlyses jobb där.

Jag vill liksom inte backa tio år i tiden och vikariera på dagis eller stå i kassan på macken. Då är det skönt att se att det ändå dyker upp lite lediga tjänster emellanåt som både verkar intressanta och som jag faktiskt är kvalificerad för.

Som den här, till exempel.

Det verkar inte på långa vägar lika roligt som mitt jobb här, men det skulle kunna duga ett tag.

6 kommentarer:

 1. Vi hoppas förstås att rubriken som nu avslutas med ett frågetecken, nån gång kommer att avslutas med ett utropstecken.

  Blir det universitetet så lovar jag att bjuda på lunch minst en gång i månaden.

  SvaraRadera
 2. Okej, nu har jag inte varit i Umeå och det kanske är alldeles fantastiskt trevligt, men du skulle vilja flytta tillbaka hem? Ingen annanstans i Sverige? I större städer t ex, där finns det ju också fler jobbmöjligheter.

  SvaraRadera
 3. Åsa: Jag tar dig på orden!

  Anna: Alltså ja, Umeå är himla trevligt, faktiskt. Men grejen är liksom att vi tänker oss att testa Sverige ett år, och då tänker vi Umeå för att Oscar vill läsa på Designhögskolan och jag vill vara nära mamma och pappa ett litet tag.

  Sen utvärderar vi, om vi vill stanna lite längre i Sverige eller om vi vill tillbaka till Colombia. Stannar vi lite längre vill jag nog doktorera. Gärna i Umeå men går inte det flyttar vi nog söderut, dit det finns fler jobbmöjligheter för båda. Vi får se.

  SvaraRadera
 4. Jag håller alla mina tummar för att det blir minst ett år i Umeå.

  Och jag vet att mormor också håller sina tummar.

  Kram mamma

  SvaraRadera
 5. Umeå är lovely, jag pluggade i sex år där. Fast vintern är ju rätt lång om man säger så, kan vara bra att budgetera för en resa till värmen om året kanske.

  SvaraRadera
 6. Mamma: Och farmor och pappa, gissar jag! Det blir nog, tids nog. Men vi får se hur länge.

  Cecilia: Åh, där ser man! Håller med, det är en fin stad. Jag pluggade bara ett år där, på den tiden längtade jag bort och iväg från staden jag växt upp i. Nu kan jag längta hem emellanåt.

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.