fredag 24 september 2010

Lördagstips

För alla som bor i eller i närheten av Stockholm och inte redan har planer för lördagskvällen kommer här ett hett tips:

Colombianätverket bjuder in till en kväll på temat exil och engagemang. Det bjuds på samtal, film, bar, empanadas och cumbia i efterdyningarna av det svenska och colombianska valet.

I ett samtal med utgångspunkt exil möter vi bland andra Imelda Daza Cotes, politisk flykting från Colombia och Ala Riani som flydde från Kurdistan vid 5 års ålder. Vi samtalar om hur det är ha varit tvungen att lämna sitt hemland efter att ha blivit förföljd på grund av politiskt engagemang. Om det svenska samhället och gästernas erfarenheter och tankar kring att komma hit. Om vad man gör med sitt engagemang i ett land som inte befunnit sig i krig på 200 år och hur vi i en global värld kan bli bättre på att jobba tillsammans, över gränser.

Efter samtalet visar vi Colombianätverkets egenproducerade film Sin Disparar Un Solo Tiro från 2009. Vi möter exilcolombianer som flytt undan politiska förföljelser. De berättar om hur exilen blivit ett politiskt vapen för att tysta oliktänkande "sin disparar un solo tiro" (utan att avfyra ett enda skott).

Tigran Feiler om läget i Colombia och vad som hänt efter presidentvalet i maj.

Kvällen gästas även av Jens Holm (v) blivande riksdagsledamot, före detta EU-parlamentariker och en av grundarna av Colombianätverket. Jens berättar om utrikespolitiskt engagemang i storpolitiken.

Tid: 18.30-24.00, lördagen den 25 september
Plats: Hemliga trädgården, Johannesbergsgatan 4, T-bana Midsommarkransen

1 kommentar:

  1. Låter som något i min smak!
    Jag ska dock på inflyttningsfest ikväll... och sedan lägga mig tidigt eftersom jag ska springa 10km´s-lopp imorn.

    SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.