tisdag 14 september 2010

Favorit i repris

Här är det spännande nästan jämt, man vet aldrig vad som väntar. Nu är vi till exempel utan vatten igen.

Till skillnad från förra gången är det nu kallvattnet vi är utan. Vi hade nämligen registrerat vattenräkningen på vår internetbank, och trodde att den, precis som telefon-, el- och gasräkningarna, skulle dras automatiskt via autogiro. Så räkningen kom, vi satte in den i räkningspärmen och tänkte inte mer på det.

Tills Oscar kom hem igårkväll till en lapp som meddelade att på grund av att vi inte betalt räkningen har vattnet stängts av. Några telefonsamtal senare visade det sig att vattenräkningen inte dras automatiskt, det här med att registrera den är bara så att man inte ska behöva skriva in alla uppgifter varje gång man betalar den. Jahapp.

Så nu får vi gå på banken och betala, och sen tar det 48 timmar innan de kopplar tillbaka vattnet igen. Eftersom tidsuppfattningen här är väldigt flexibel hoppas jag att vi har vatten igen innan helgen.

Som tur är så är det bara kallvattnet vi betalar till vattenbolaget, varmvattnet kommer från husets varmvattenberedare och betalas direkt till huset, så det har vi fortfarande kvar. Det är bara det att när det väl blir varmt så blir det skållhett. Det blir snabba morgonduschar de här dagarna.


PS1: Även om det inte är några årstider här ville jag känna lite höststämning, så jag fixade hösttema på bloggen, vad tycks?

PS2: Om någon kommer att befinna sig i Bogotá mellan 1 oktober och 12 januari och behöver bostad så hyr Magnus Linton ut sitt och Elinas helt fantastiska hus i La Candelaria. All info om du klickar här.

2 kommentarer:

  1. fan vad ballt det vore att hyra Magnus Lintons hus liksom :)

    Hoppas vattnet kommer tillbaka snart... irriterande!

    SvaraRadera
  2. Det är typ ett av Bogotás finaste hus dessutom! Rekommenderas starkt om du har vägarna förbi!

    Vattengrejen är skitirri. Särskilt när det är vårt eget fel.

    SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.