fredag 3 september 2010

Ett litet strå till stacken

Idag har jag gjort mitt för att undvika att Alliansen fortsätter att montera ner hela svenska samhället. Nu återstår tumhållning fram till den 19 september.

Idag var jag på svenska ambassaden och röstade.

Jag blev extremt provocerad av att det fanns valsedlar från Sverigedemokraterna till både riksdag, kommun och landsting. Så provocerad att det var väldigt nära att de valsedlarna inte funnits kvar efter min röstning. Men så kände jag lite på högarna med SD-valsedlar, och de var tjockast av alla, vilket väl måste innebära att alla deras valsedlar är kvar och ingen har röstats med.

Och så tänkte jag det finns väl ingen ordentligt funtad människa som lever som invandrare i ett annat land som kan tänkas rösta på ett parti som är rasistiskt och invandrarfientligt. Det är ju helt omöjligt.

Så jag lät SD-valsedlarna ligga kvar och samla damm. Hoppas jag har rätt.

5 kommentarer:

 1. Christina Keil3/9/10 15:00

  Du har säkert rätt Annika! Låt dem samla damm du bara. Här däremot blir man i dagarna bombarderad med SD-tjafs. En ful jävla broschyr samt valsedlar, hem direkt i brevlådan. Det känns som hemfridsbrott varje gång! Idag var jag och kollade in valstugorna här i Umeå, SD hade ingen. Och hade de haft en, hade den väl varit nedbränd för länge sedan! Man håller tummarna för att folk ändå har lite vett i år.

  Nyligt outades det att besparingarna gjorda på bekostnad av arbetslösa och utförsäkrade sjuklingar förmodligen finansierat de skattesänkningar som gjorts under de senaste 4 åren. Ja, det är så man blir mörkrädd...

  SvaraRadera
 2. Å jag vet! Jag ringde till posten och grät förra valet när vi fick SD-reklam i brevlådan (trots klistermärke med "ingen SD-propaganda, tack"), jag var så vansinnigt upprörd.

  Sen tog jag skiten, drog ett tjockt streck över kuvertet, skrev "åter avsändaren" (+ "behåll er jävla rasistpropaganda för er själva) och la på brevlådan.

  SvaraRadera
 3. Christina Keil3/9/10 16:55

  Alltså jag fattar inte hur en del tänker!!! Har en del vänner som röstar på Alliansen, och som t ex motsätter sig SD, stenhårt. Men att de inte listat ut den jävliga kombon högerstyre+naziparti i riksdagen, driver mig till vansinne och förbi!

  Jag menar, hur bekväma skulle de själva vara med en vänsterregering och säg en Baader-Meinhof falang i rd?! Att tanken inte ens har slagit dem gör mig asförbanad.

  Efter att Reinfeld DESSUTOM uttryckte sitt stöd för Cameron, när de konservativa plockade hem valet i England sist, så borde de väl ha REAGERAT åtminstone? Att Sveriges statsminister gratulerar ett parti som under flera år monterade ned ett land till U-landsnivå socialt sett (för att inte glömma Tatchers sympatier med Pinochet)...skämmes, som vi säger här i Norrland.

  SvaraRadera
 4. Vi funderade på att ta hem dem och använda som toalettpapper, men de var så hårda, så de fick ligga kvar.

  SvaraRadera
 5. Det är ju på grund av att de fick över 1% av rösterna i förra riksdagsvalet. Det innebär att staten finansierar deras valsedlar och ser till att de finns på alla röstställen de två valen därefter. Annars får ju småpartier själva finansiera valsedlar och lägga ut dem på alla ställen och ansvara för att ersätta dem om de försvinner.

  Men jo, man blir ju rätt irriterad över att ingen media skriver om vilket parti SD egentligen är. Dvs sammanslagning av två nazistiska organisationer som så sent som på 90-talet organiserade nazisatmarcher till Karl XII's ära.

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.