tisdag 28 september 2010

Det är min kropp och jag bestämmer

Den 28 september är Día Latinoamericano por la Despenalización del Aborto. Latinamerikanska dagen för legalisering av abort, alltså.

Alla som känner mig minsta lilla fattar ju att det är en stor dag. Min absoluta hjärtefrågas dag.

Så jag var såklart nere i centrum och demonstrerade, i sällskap med andra som också tycker att varken kyrkan eller staten bör lägga sig i vad jag gör med min kropp. Och naturligtvis i sällskap med samba-trumorkester, som det sig bör i alla latinamerikanska demonstrationer.

Till höger ser ni mig i min demonstrationsoutfit med min fina nya "För legalisering av abort"-t-shirt och mitt fina nya "Laglig och säker abort"- paraply.

Paraply med budskap måste ju för övrigt, med tanke på klimatet, vara bästa aktivist-accesoaren någonsin i den här stan. Jag ska använda mitt nya paraply varje dag hädanefter.

Laglig och säker abort
Kvinnorna bestämmer
Samhället respekterar
Staten garanterar

5 kommentarer:

 1. galet snygg affisch det där alltså. om det är en affisch? jag skulle ha'n på väggen om jag var du!

  SvaraRadera
 2. Åh, en gång i tiden(två år sen?) demonstrerade jag i en liknande tröja.

  SvaraRadera
 3. BRA annika! Jag demonstrerade för abort för 15 år sedan (i Sverige), sedan dess vet jag faktiskt inte om det har varit fler demonstrationer för denna sak? Förhoppningsvis är det självklart här nu. Hoppas det även blir det i Colombia.

  SvaraRadera
 4. Stambyte: Yes! Det är en affisch, den sitter uppklistrad över halva stan just nu. Men själv har jag den bara i pdf, kanske borde trycka upp ett ex någonstans för jag håller med, den är ju galet snygg.

  Laanna: Åh! Har du kvar den fortfarande?

  It's all about me: Hoppas inte. Hoppas att det är en rättighet som är här för att stanna. Det borde vara en icke-fråga, som bara berör mig, och eventuellt en partner. Ingen annan.

  SvaraRadera
 5. Jo, jag har min kvar. Plus en hel drös andra liknande. De är mina souvenirer.

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.