tisdag 28 april 2015

Hur mycket saknar jag Colombia just nu?

Vill jag hoppa på nästa plan tillbaka? Bara för att hämta hit Oscar 
Det undrade Anna i en kommentar till förra inlägget.

Jag tror inte att jag har landat riktigt ännu.

Jag är ju här och jag har börjat jobba och jag är folkbokförd i Sverige igen och jag har precis fått min första utbetalning av barnbidraget och på måndag börjar Gael på förskolan.

Men det är ändå lite overkligt. Jag tror att jag inte landar förrän vi bor i vår egna lägenhet. Varje gång jag rest till Sverige på besök har jag bott hemma hos mamma och pappa när vi varit i Umeå, och det känns lite som att det är ännu ett i raden, som att vi är på semester. Fast vi ju inte alls är det, och hjärnan borde ju fatta pga allt ovan.

I helgen flyttar vi äntligen in i lägenheten. Då kanske jag landar mentalt och fattar att vi bor här nu.

Eller så landar jag först när Oscar kommer. När vi har en vardag tillsammans, i vårt nya hem, här.

Så som svar på frågan: Inte särskilt, faktiskt. Men det är nog framför allt för att hjärnan inte riktigt har kopplat att jag inte är här på Sverige-semester utan att jag bor här nu. Jag tror inte att saknaden kommer förrän det sjunker in på riktigt.

---
Uppdatering: Jag pratar om landet, i största allmänhet. Människorna, fina vännerna, saknar jag som attan såklart.

6 kommentarer:

 1. Hej!
  Va spännande för Gael att börja i svenska förskolan, hoppas att du berättar sen hur han finner sig tillrätta där. En annan sak jag undrar över är vad du jobbar med nu, är det något tillfälligt i väntan på jobbet du är utbildad för eller fick du detta på en gång?
  Varma hälsningar
  Monika Morén

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag jobbar med det jag är utbildad för och kan! Jag vet inte hur mycket jag får/vill blogga om svenska jobbet men jag trivs jättebra! Och mer om förskolan kommer :)

   Radera
 2. Kanske kommer det mer saknad i november när det är mörkt och kallt här... Nu är det ju så ljust och fint och snart slår väl björkarna ut! :)

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.