fredag 23 november 2012

Hektiska dagar

Det är mycket nu. Det blir lätt så när man jobbar med projekt och slutet av året närmar sig med stormsteg och det blir dags att visa upp för finansiärerna att man gjort allt det där som utlovats. Massor av dokument ska skrivas färdigt innan det är dags för julledighet.

Samtidigt har jag den här veckan tagit på mig lite extrauppdrag, roliga sådana, men som ändå kräver en massa extra tid, den där tiden på kvällarna efter att Gael har somnat, då har jag suttit framför datorn och läst och tänkt och förberett powerpointpresentationer.

I lördags var jag inbjuden av universitetet att vara opponent på ett uppsatsprojekt på mastern i genusvetenskap.* Tänk att allt slit med uppsatsen var värt det. Nu är det jag som sitter där på andra sidan. Den som läser och konstruktivt kritiserar studenters projekt. Och sätter betyg!

I tisdags var jag inbjuden av statliga Folkombudsmannen (i Colombia finns nämligen bara en ombudsmannamyndighet, med flera olika departement för olika frågor) till en utbildning de har för sina funktionärer i genus- och mänskliga rättighetsperspektiv. Jag höll en föreläsning och diskussionsworkshop om "stereotyper och könsdiskriminering".

I onsdags var det dags att föreläsa igen, den här gången om feminismens historia och aktuella juridiska debatter om kvinnors rättigheter för juriststudenter som läser en kurs i mänskliga rättigheter.

Hur som helst. Hektiskt, men jätteroligt. Det här med att utbilda, alltså. Åh, vad jag tycker om det. I framtiden skulle jag nog önska ett jobb som innehåller mer av den biten. Forska, som jag gör nu, är också roligt, men jag vill nog inte fortsätta att bara vara forskare. Lite utbildande, lite forskande, lite kommunikation. Och ja, vi skulle kanske kunna slå till på lite administration också. Det är vad jag vill göra när jag blir stor. Inom genusfrågor, helst sexuella och reproduktiva rättigheter. Någon som har ett jobb att erbjuda?

Nu ska jag i alla fall ägna mig åt forskningen, bara, tills julsemestern börjar, så att de där dokumenten blir klara någon gång.

-----
* I Colombia måste man först presentera ett uppsatsprojekt - en slags forskningsplan - som måste opponeras på och bli godkänd innan man får sätta igång och skriva masteruppsatsen.

2 kommentarer:

  1. Men gud vilka roliga och viktiga föreläsningar du håller!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag tycker själv att det är jättekul!

      Radera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.