fredag 3 augusti 2012

Lösningen

Det var ju som sagt inte så lätt att få Gael att börja gilla mjölk ur flaska när han ammats hela sitt liv. Tillslut lyckades det, men det var på en nåder. Han drack det absolut nödvändigaste för att klara sig tills jag kom hem från jobbet på lunchen och på kvällen för att amma. Och det var med ganska mycket tandagnissel, bara det lilla.

Till sist fick vi helt enkelt nog och bestämde oss för att strunta i rekommendationerna att inte börja med mat förrän tidigast sex månaders ålder. Det kanske funkar om man är föräldraledig så länge eller om man varit smart nog att lära barnet äta ur flaska också från första början. Men det funkar inte när man måste börja jobba och barnet hatar flaskan över allt annat i denna värld.

I helgen som var svängde vi ihop en morotspuré. Santo remedio, som man säger i de här trakterna. Hade vi börjat mycket tidigare hade vi besparat oss och Gael ganska mycket lidande. Men, man lär så länge man lever.

16 kommentarer:

 1. Sötnos! :)

  Ja hjälp, det är inte lätt det där. Man vill ju följa alla rekommendationer. Göra rätt. Men jag lovar, att följa sitt hjärta och den situation som känns rätt för er familj är det enda rätta. Och det där med rekommendationer är just det, en rekommendation. Inte något måste.

  När våra döttrar föddes var rekommendationerna att man skulle börja med smakportioner vid 4 månaders ålder. Idag är det 6 månader. Men det gick ju galant vid 4 månader också och resulterade i två matglada barn utan några allergier.

  Sköt om er!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är väl det som gäller, men det är svårt att lita på sig själv ibland, det här med bebisskötsel är ju inget vi har en massa erfarenhet från....

   Radera
 2. Han ser verkligen ut att gilla maten, goungen! Skönt att ni har hittat något som funkar.

  Jag minns när Solveig var mindre och BVC-sköterskan sade saker i stil med "jag kan inte säga åt er hur ni ska göra, det är ni som är hennes föräldrar som känner henne bäst". Då tyckte jag mest att det var jobbigt och att det hade varit skönt om hon bara hade sagt hur vi skulle göra! Men nu tycker jag sällan att vi behöver några rekommendationer, vi gör det som funkar för oss. Man börjar ju mer och mer lita på sin egen förmåga som förälder.

  SvaraRadera
 3. Vad bra! Morötter får man ju för övrigt bra syn av. Det gäller säkert 4-månaderingar som 6-månaderingar. Kram!

  SvaraRadera
 4. Hej Annika! Jag läser din blogg regelbundet och tycker mig minnas ett inlägg om att ni ska till Sverige i jul. Min man och jag ska bo i Bogotá i vinter och jag undrar om ni är intresserade av någon form av "husbyte" del av tiden. Vi har en liten mysig lägenhet vid Hornstull i Sthlm. Hör av dig på email om du vill: annkroonrueda@gmail.com. Hälsn från Ann.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande! Jag skickar ett mejl!

   Radera
 5. Han ser ju knappast ut att lida, snarare tvärtom! :) Så göllig. Och vad bra att det funkar?

  Visst kom Gael typ en månad för tidigt? Tänkte på det idag då jag har 4v kvar. Att bebisen kan komma NÄRSOMHELST. Han är liksom färdigbakad nu (går in i v.37 imorn). Känns helt galet.

  Och ska ni till Sve i jul? Till Sthlm? Då måste vi ju ses!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, maten lider han inte av, till skillnad från mjölken på flaska...

   Ja, han kom nästan tre veckor för tidigt, halvvägs in i vecka 37 (så typ där du är nu). NÄR SOM HELST, darling!

   Vi har inte bokat julbiljetter men planen är att resa. Det blir nog i så fall kanske två veckor i Umeå och en i Stockholm, då får vi ABSOLUT ses!
   Kram

   Radera
 6. Din Gael ar verkligen kalasfin!

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.