onsdag 13 juni 2012

Hej igen, kompis

Nästan en vecka var vi ifrån varandra, min fina börs och jag. Men så fick jag för mig att gå in på jobbmejlen bara för att se om det kommit något intressant eller viktigt. Och se, om inte en María Elba hade ringt dit och sagt att hon hittat min stulna börs på Transmilenion.

Mina härdade colombianska vänner sa direkt det man alltid får höra, att det är säkert tjuven eller någon kumpan som vill tjäna lite extra pengar på att inte bara stjäla ens börs och mobil utan sen dessutom få hittelön för att lämna tillbaka börsen.

Så kanske det är, men samtidigt är det den bästa börs jag haft och den var dyr och köpt i Sverige, och i byråkratins Colombia är det ett evinnerligt meck att ersätta alla kort - ID-kortet, sjukförsäkringskortet, A-kassekortet, och så vidare.

Kanske var det María Elba som stal min börs och mobil förra veckan, kanske inte. Det är omöjligt att veta säkert, så jag väljer att inte påverkas av lita-aldrig-på-någon-tänket i det här landet och tro att hon faktiskt bara hittat börsen under ett säte på bussen precis som hon sa och var godhjärtad nog att lämna tillbaka den, och hoppas att hundralappen hon fick i hittelön var välbehövd.

Själv njuter jag av att ha min fina börs och alla mina kort tillbaka. Hädanefter får den ligga i innerfickan.

7 kommentarer:

 1. Åh, vad skönt. Jag skulle gladeligen också ha betalat en hundralapp för att slippa böket med att skaffa nya plastkort. Då kan man ju nästan säga att du fick börsen på köpet ;-)

  SvaraRadera
 2. Men hurra att den kom tillbaka iallafall!! Med kort och sånt i alltså?

  SvaraRadera
 3. Skönt att få tillbaka den!

  SvaraRadera
 4. Å så bra! Lätt värt hundra spänn oavsett, och man orkar ju inte gå runt och vara misstänksam liksom.

  SvaraRadera
 5. Gott att den är tillbaka - skönt att slippa mecket att fixa nya kort, absolut värt 100:-!

  SvaraRadera
 6. Oj, vilken tur att den kom tillbaka! Speciellt om innehållet var kvar =)

  SvaraRadera
 7. Jepp, alla kort och allt var kvar i den (VARFÖR hade jag mitt svenska körkort i börsen?? Tur att det kom tillbaka...). Allt utom kontanterna, såklart.

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.