söndag 10 juni 2012

Välkomstfest

Förra söndagen tog vi tillfället i akt - med alla fyra far- och morföräldrar på plats - och ordnade en välkommen till världen-fest för Gael. Istället för dop, alltså, för varken jag eller Oscar är religiösa och man kan definitivt inte anklaga mig för att vara bästis med katolska kyrkan.

Det här med namngivningsfest istället för dop är inget som överhuvudtaget har slagit igenom här, och katolska farmor är väl inte överlycklig att hennes barnbarn kommer att förbli odöpt, men släkten var i alla fall nöjd med kalaset.


Vi gick ut med far- och morföräldrarna och Gaels farbror Carlos på restaurang och sedan samlades vi med lite till släkt hemma hos oss i lägenheten för champagne och tårta. Det blev väldigt lyckat och nu är Gael äntligen officiellt välkomnad till världen.

9 kommentarer:

 1. Välkommen Gael!

  Är det du som tillverkat chokladbokstäverna? Skillat!

  SvaraRadera
 2. Åh, älskar hans leende! Och vilken bra grej med "välkommen till världen". Vi kommer inte döpa vår lille heller, så en sån "fest" är ju ett superbra alternativ!

  SvaraRadera
 3. Det var väl en jättebra lösning! Och så roligt för båda familjerna att umgås allihop!

  SvaraRadera
 4. Mysigt och jättefin tårta! Nu när jag tittar på dina bilder så tycker jag din mamma ser väldigt bekant ut? Hon har inte jobbat på ett franskt läkemedelsföretag? I så fall har vi varit kollegor.

  SvaraRadera
 5. Låter som ett perfekt välkomnande!

  SvaraRadera
 6. Johanna: Det är mamma som kirrat dem!

  Duktiga Tjejen: Ja, det blev ett perfekt alternativ!

  Annelie: Ja, synd bara att de inte riktigt kan prata med varandra (morföräldrarna kan ingen spanska och farföräldrarna kan ingen engelska)

  Katariina: Det är mycket möjligt att ni har varit! Jag låter mamma svara...

  Åsa: Ja!

  SvaraRadera
 7. Katariina - Visst har jag jobbat på ett franskt läkemedelsföretag, Sanofi-Aventis. Och visst har vi varit kollegor. Numera jobbar jag hos Boehringer-Ingelheim.

  Så du känner min Annika? Tänk vad världen är liten.

  Jag kan berätta att vi hade två fantastiska veckor hos Annika, Oscar och Gael. Vi njöt i fulla drag hela tiden och nu är vi tillbaka i Sverige och verkligheten igen.

  Hälsning Inger

  SvaraRadera
 8. Vad härligt ni verkar ha haft det! men visst får man gråta en skvätt ibland när det går så långt mellan gångerna man ses... Håller tummarna för att allt klaffar för er till jul!

  SvaraRadera
 9. Inger! Vad lustigt! Jag tyckte väl att jag kände igen dig! Jag känner inte din dotter personligen men halkade in på bloggen för jag letade efter bloggar från LatinAmerika eftersom jag är intresserad av den delen av världen. Är själv förlovad med en kuban som bor i Chile just nu...men bosätter sig i Sverige i sommar/höst, vet inte ännu när. Jobbar på GSK som inhyrd.

  Världen är bra liten! Nu blir det extra kul att läsa bloggen. Grattis till barnbarnet! Hälsningar Katariina

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.