torsdag 17 november 2011

Mycket vanlig konversation nuförtiden

 - Din mamma kommer väl när barnet föds?
(Framtida morfar antas däremot inte vara lika intresserad av sitt barnbarn)
- Nja, mina föräldrar kommer nog och hälsar på när barnet är 2-3 månader.
- Men! Vem ska då hjälpa dig med allt i början?

Jag vet inte det jag, men här kommer ett helt GALET och lite spexigt förslag sådär:

Barnets far.

13 kommentarer:

 1. Men vad är det du säger? Ska barnets far "hjälpa till"? OMG!

  SvaraRadera
 2. Näääää, Annika, det går inte an, jag skickar en Allmänningstjej istället som kan bo bredvid er diskmaskin och ta hand om barnet medans du fikar på la 93 med dina väninnor :) (jaaa, jag skämtar!). Rock on! /Julia

  SvaraRadera
 3. Så frustrerande! Måste vara extremt frustrerande för Oscar oxå, att det typ tas för givet att han inte ska göra något. Grr.

  SvaraRadera
 4. Vet inte om man ska skratta eller grata at detta.

  SvaraRadera
 5. Haha! Men folk menar inget illa - det är många som skickar efter mamma från Sverige när det är dags - min granne här i Australien är också svensk, hennes mamma var här i några månader när hon fick barn. Jag skulle nog fråga min... OM vi skulle ha barn vill säga. När kommer barnet förresten?

  SvaraRadera
 6. Hahaha! Jag sa till Mina grekiska svarisar for ett tag sedan att H garna vill vara hemmapappa nar vi far barn och dock en mycket konfunderad blick till svar!

  SvaraRadera
 7. Men hur tänkte du nu? Inte kan väl Oscar hjälpa dig!
  Det är nog bäst att jag tar tjänstledigt i 3 månader, bokar biljett och kommer till er.

  Kram mamma

  SvaraRadera
 8. Fifi: Ja jag vet, HUR SKA DETTA SLUTA?

  J: :)

  Therése: En av många i den här nya situationen med framtida barn...

  Mammas machete: Kan du skicka med en hembiträdesuniform också från den där uniformsaffären i San Gil? För att inte riskera att folk på något sätt skulle få för sig att vi har en jämlik relation.

  Duktiga Tjejen: Ja, verkligen. Men det är skönt att han är medveten om saken, till skillnad från många andra män som aldrig skulle få för sig att dels köpa mamma-tidningar (eftersom föräldratidningar inte finns här) och dessutom påpeka bristen på genusperspektiv i såväl bilderna som artiklarna.

  Cinderalley: Nej, det vet inte jag heller, faktiskt.

  Anna: Nej, såklart vore det jättefint med lite extra hjälp (och det får vi ju när de kommer + att blivande farmor och farfar finns i samma stad), men det är mer själva idén om att om inte min mamma kommer till födseln då får jag sköta allt HELT SJÄLV och det kommer ju att bli jättejobbigt. Trots att jag bor ihop med barnets mycket kapable far.
  Förlossningen är beräknad till tredje mars.

  Boel: Hahaha, jag kan tänka mig det. Lite samma reaktion som vi får när vi säger att tanken är att Oscar tar hand om bebisen på halvtid i början eftersom han jobbar halvtid hemifrån...

  Mamma: Ja, det är verkligen bäst. Annars vet jag då rakt inte hur det här kommer att gå. Det är det minsta du kan göra.

  SvaraRadera
 9. Haha, älskar din mammas kommentar, hon verkar härlig.

  SvaraRadera
 10. Annika: Jag lovar, men då måste du kolla vilket kön det blir. Jag menar, barnflickeuniformen finns ju både med rosa och ljusblå blus... :).

  SvaraRadera
 11. Det är nog bäst att jag följer med Inger. Jag menar att jag och Oskar kan ju gå och ta en öl medan ni sköter barnet.
  Pappa

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.