torsdag 5 augusti 2010

Bröllopsplanering

Nästa sommar (i svenska termer, alltså, här i Colombia finns inga riktiga årstider) gifter vi oss, Oscar och jag. Även om det är ett rätt långt tag kvar funderar vi för fullt på hur vi ska organisera det hela.

Vår första tanke var att gifta oss i Villa de Leyva, en otroligt vacker by ca fyra timmar norr om Bogotá. Men sedan började vi fundera på logistiken och leta ställen och insåg hur otroligt krångligt det skulle bli att styra upp ett bröllop någon annanstans och ordna allt härifrån. Så vi tänkte om och bestämde oss för att gifta oss här i Bogotá istället, vilket gör allt mycket enklare och ger oss mycket större valfrihet.

Vi funderar som bäst över ställen och hur vi ska organisera det hela (tur att vi har nästan ett år kvar på oss att fundera), och idén just nu är att ha vigseln på vår favoritrestaurang La Cicuta, i Bogotás historiska centrum, la Candelaria. Den ligger i ett gammalt kolonialt hus, som på baksidan har en underbar, vildvuxen trädgård:
Sedan är tanken att ha middag för familjen och de närmaste vännerna (alla ni som kommer från Sverige till bröllopet räknas in i den kategorin) på en restaurang, och sen fest på kvällen för alla som vill vara med. Vi har två alternativ, kanske blir det middag på ett och fest på det andra, eller kanske allt på samma ställe.

Ett alternativ är V de Verde:
Ett annat alternativ är La Residencia (fast fotot gör inte riktigt stället rättvisa, det är mycket finare och större än det ser ut på bilden, men det var den enda vettiga bild jag hittade):
Eller till exempel middag på V de Verde och fest på La Residencia. Ja, det är mycket att fundera över. Tur som sagt var att vi har nästan ett år på oss att fundera.

Hur som helst, det här med bröllopsplanering är ju inget vi har någon erfarenhet av, så alla tips och goda råd tas tacksamt emot. Vad ska man egentligen tänka på?

9 kommentarer:

 1. Ni borde anlita mig; jag har jobbat som wedding coordinator på Puerto Rico... :) Helt ärligt är det så olika vad man behöver tänka på, det beror ju helt på hur man vill ha det. Tänk på kärlek och personliga saker, och framför allt på ER och inte på de andra. Tycker iallafall jag :) Mitt tips är att lägga pengarna på honeymoon:en istället för allt på bröllopet. Man kan lätt ha ett supermysigt bröllop med begränsad budget;)


  Ps. Jag ska ju inte gifta mig (igen), men jag vet redan varifrån jag vill ha bröllopstårta om det sker (!) Crazy times...

  Ps2. Föll mest för stället med vildvuxen trädgård, men det är kanske för att jag har A Thing för vita stenhus...

  SvaraRadera
 2. Mitt hetaste tips är att ni verkligen tänker på vad NI vill ha. Inte på vad ni tror att ANDRA vill. Det är ER dag!!

  Jag har ju liksom gjort detta twice. En gång stort, en gång litet. Den andra gången lyssnade jag helt till mitt eget inre när det gällde klänning, musik, blommor - ja ALLT. I det lilla så hade vi många små detaljer som gjorde det hela mycket stort. Det var en underbar dag.

  Det kommer er dag också att bli.

  SvaraRadera
 3. Anna: Åh, synd att du är så långt borta! Annars hade vi anlitat dig på stubben! :)
  Vi håller på att göra budget just nu, tanken är att inte slösa för mycket. Det känns inte värt att lägga en massa pengar på en enda dag, jag tror att det kan bli fint ändå. Smekmånad blir hem till mamma och pappa i Sverige :)

  Åsa: Tack! Det låter som det som jag vill.

  Ja, rådet verkar ju vara att göra som man vill. Vi avstyr så gott vi kan svärmors förslag på att ha klädkod på inbjudan osv...

  SvaraRadera
 4. PS Anna: Ja, trädgården blir det absolut (om vi får hyra, alltså), fast till vigseln. De andra ställena är till festen. Grejen är att Bogotás klimat varken är tillräckligt varmt eller tillräckligt pålitligt för att ha festen där också. Det blir kallt på kvällen och regnrisken är stor...

  SvaraRadera
 5. Det kommer bli finfint. Och som sagt; tänk på ER. Det är er dag. Fan vad fint!

  SvaraRadera
 6. jag är helt grön när det gäller bröllopsplanering, men tycker det låter underbart med vigsel i en vildvuxen restaurangträdgård. som på film! kram

  SvaraRadera
 7. Hej, Annika! Lycka till med bröllopsplanerna och med ditt bröllop! Jag besöker Bogotá varje år eftersom min man kommer därifrån. Men La Cicuta har jag aldrig hört talas om. Har du en gatuadress på den restaurangen? Stort tack! /Johannes

  SvaraRadera
 8. Johannes: Visst, den ligger rätt högt upp i la Candelaria, adressen är Calle 9 #1-95. De har lunch på helgerna (det gäller att gå när det är fint väder) och tar inte emot kort.

  SvaraRadera
 9. Tack! /Johannes

  SvaraRadera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.