söndag 27 december 2015

Julsjukstuga

När vi hämtade julgranen i måndags var Gael lite hängig och i tisdags två dagar före julafton vaknade han med feber. Sedan dess har någon slags julinfluensa gått i vågor mellan oss i familjen, och jag pendlade mellan 38 och 39 graders feber hela juldagen och annandagen. Oscar är den som har klarat sig bäst, men han är egentligen inte frisk han heller, bara att han inte (hittills) har legat däckad i feber någon dag. Vi hostar och snörvlar mer eller mindre allihopa.

Så himla typiskt. Vi har inte varit sjuka alls  under hela terminen. Inte ens förskolebarnet i familjen. Två gånger har de ringt och vi har fått hämta upp honom efter lunch för att han har verkat hängig, men efter att ha fått vila upp sig hemma så har han varit pigg som en mört igen.

Men nu, när vi har en tre veckor lång julledighet ihop så kom det alltså. Vi fick ställa in juldagslunchen med farmor och annandagslunchen med mormor och fikat med vännerna som var uppe i Umeå över jul. Vi får se hur det blir med min födelsedag på onsdag. Och nyårsafton.

Julafton lyckades vi i alla fall vara relativt pigga på, med tanke på omständigheterna. Men det var en skör tråd energin och tålamodet hängde på. Såhär såg det ut i alla fall:


Till frukost fick Gael krossa pepparkakstraktorn. Äntligen gick det att krossa den på ett vettigt sätt - i Bogotá är luftfuktigheten mycket högre än här och gör att pepparkakorna blir lite sega och mjuka, och krasar inte särskilt bra.

Sedan åt vi fantastiskt julbord ute i Skeppsvik och efter det bar det av hem till mina föräldrar. Dit kom till sist jultomten. Mycket spännande.


Och tja, ungefär efter det tog energin slut. Nya tag nästa år.

10 kommentarer:

 1. Dags att flytta tillbaka?

  SvaraRadera
 2. Krya på er och grattis på födelsedagen i förskott!

  SvaraRadera
 3. Tittar in för att önska er ett gott slut på år 2015 och ett gott nytt år 2016! Sänder även med en krya-på-er-hälsning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vad snällt! God fortsättning!

   Radera
 4. Ja fy tusan. V har också varit friska hela året men avslutade med magsjuka + brutalförkylning så julaftonsfirandet blev inställt. Sen smittade vi visst halva släkten trots att det gått långt långt över 48 h. Kul jul ... haha... Jaja. Det blev jul ändå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev ju det! Men så himla tråkigt! Jag är glad att vi i alla fall slapp magsjuka, tar hellre feber, hosta och snuva än det!

   Radera

Problem att kommentera? Testa en annan webbläsare än Chrome.